torsdag 2. mai 2013

Ånd, sjel og kropp

Vi lœrer å ta vare på ånd, sjel og kropp. Så kan det variere hvor flinke vi er til å ta vare på de forskjellige tingene. De siste ukene har jeg hatt mye å tenke på. Jeg gifter meg nemlig på lørdag - med verdens beste Johannes! Midt i alt har jeg tatt vare på kroppen min. Jeg har fortsatt å trene som jeg pleier, og jeg har spist den samme maten. Jeg har tillat meg selv pepsi max i stettglass og sjokolade på hverdagene, men det er lov når man nœrmer seg bryllup og synes man fortjener det ;) Jeg har tatt vare på ånden min, ved å bruke tid med Gud der har fyller meg med sine sannheter, og jeg kan dele alt jeg bœrer på. Så var det sjelen min da..glemte jeg den underveis?

Forrige lørdag skulle jeg fikse noen småting, ellers bare slappe av. Men jeg klarte ikke slappe av.. Og humøret var ikke helt på topp. Helt til Johannes sa "i dag gjør du kun akkurat det du har lyst til, se bort fra de tingene du skal gjøre. Så vil jeg du skal gjøre en ting til. Dra til byen, og kjøp deg akkurat det du har lyst på". Flaut å si eller ikke; humøret mitt steg, og tårene som rant fordi jeg var sliten stoppet opp.

Jeg gjorde noen av de tingene jeg skulle, satt meg på utsida i sola og leste bok og spiste sjokolade, og dro til byen og shoppa. Det kan høres rart ut å si at jeg ble glad bare fordi jeg kunne shoppe og bruke penger. Samtidig tror jeg at jeg gjennom det passet på sjelen min. Jeg gjorde noe der jeg kun tenkte på meg selv, noe som gjør meg glad, jeg gjorde akkurat det jeg ville. Jeg shopper ikke mye, og blir derfor glad av å kunne unne meg noe en gang i blant. Og noen ganger synes jeg at jeg fortjener det litt ekstra.

Husker du å passe på sjelen din? Det er like viktig som både ånd og kropp, de må vœre i balanse. Som min (nesten) svigermor skrev om her om dagen. "Den finfine balansen".
Du kjenner deg selv best, og vet hvordan du kan passe på sjelen di. Og uansett hva det er, ikke tenk at det er teit eller flaut. Det er ikke teit å innrømme at du blir glad av å shoppe en gang i blant.


Så vil jeg samtidig ønske dere alle noen fine uker fremover! Noen dager etter bryllupet drar vi på bryllupsreise - noe vi gleder oss veldig til. Så da blir det stille på denne fronten en liten periode. Oppmuntrer deg til å ta tak i det jeg har skrevet om i dette innlegget - ta vare på ånd, sjel og kropp. Og ta ellers en titt på de tingene jeg har skrevet før. Kanskje det er noe som kan vœre bra å lese en gang til :)


 -  Ida Jacobsen (..snart Jacobsen Groth!)  -


5 kommentarer:

heidi sa...

Takk for disse ordene!! Jeg trengte dem i dag. Å shoppe er faktisk fint inni mellom. Det hanlder om å være litt god mot seg selv....Det var så fint å lese om deg og bloggen din i JK som kom i posten i går. DEt du gjør er veldig viktig. Og takk for så oppmuntrede kommentar inne hos meg. Ble så glad for den. Og til slutt: Kos deg så veldig på lørdag. Må Gud velsigne dagen, deg, mannen din og fremtiden. Stor klem

Fjordheim sa...

Hei. Har nettopp oppdaget bloggen din etter å ha lest om den i Jesus kvinner.
Skal lese litt mer nedover etterhvert.
Ønsker deg lykke til med bryllupet og Guds velsignelse over ekteskapet :)

May Hilde sa...

Du skriver om et veldig viktig tema! Gratulerer med bryllupsdagen i dag og Guds velsignelse over ekteskapet deres! Håper dere får en fantastisk dag og bryllupsreise :0)

Ingar sa...

Gratulerer med vel overstått bryllup!

Ønsker deg og mannen Guds velsignelse over ekteskapet!

A worshipping heart sa...

Tusen takk for både oppmuntring og gratulasjoner alle sammen! Nå er vi tilbake fra ferie, har virkelig kost oss, og nyter tiden som nygifte :) Ha en velsignet helg videre!