mandag 15. april 2013

Og vi trenger hvile..

Dette er en del av innleggene jeg skriver om styrketrening vs. åndelig liv

Visste du at du ikke bør trene styrke på den samme muskelgruppen hver dag? Om du har trent hard styrke, så trenger musklene 1-2 dager hvile, før du bør trene igjen. Og de trenger næring i mellomtiden. Hvis du trener og trener og trener, uten å fylle på med mat, og uten å gi musklene mulighet til å bygge seg opp igjen - brytes de heller ned.

Jeg tror vi også trenger hvile i vårt åndelig liv! Og før du begynner å lure; jeg mener ikke vi trenger hvile fra Gud, og pause fra han. Vi trenger hvile fra å aktivt gjøre noe. Dette har jeg skrevet om før, men vi trenger hviledagen! Vi trenger å bare være uten å skulle prestere. Jeg tror ikke det er sunt å i lengden gjøre noe hver kveld. Dette kan selvfølgelig variere, ettersom det noen ganger skjer at du leder lovsang f.eks på en konferanse som varer en hel helg, eller en hel uke. 

Når jeg har ledet lovsang sitter jeg ofte igjen med masse tanker, følelser og inntrykk. Alt dette trenger jeg å bearbeide, om det så bare er å si det høyt til Johannes. Det kan vœre positive ting jeg trenger å dele, for at gleden og takknemligheten rundt det skal vokse. Det kan vœre utfordrende ting jeg trenger å dele, for at ikke de skal slå rot og skape noe negativt. Vi trenger pause for å kunne jobbe oss gjennom alle tankene, følelsene og inntrykkene rundt det vi står i. Og vi trenger pause for å kunne fylle på med alene-tid med Gud. Alenetiden min med Gud er jeg avhengig av, og om jeg blir så travel at jeg ikke rekker det holder jeg ikke ut lenge.

I noen perioder har vi masse å gi - og kan da kjøre på litt ekstra. Det er det ikke noe galt i. I noen perioder har vi mye annet å tenke på, litt lite energi, og har ekstra behov for hviledagene for å i det hele tatt kunne gi noe. Det er det heller ikke noe galt i.

I går leste jeg 1. Mosebok kap 1, om når Gud skapte jorda. En ting jeg la merke til var setningen "Gud så at det var godt". Jeg tror han stoppet litt opp i det han gjorde, og så på det han hadde skapt, og han så at det var godt. Gjør det samme. Tillat deg selv å stoppe opp og se på det du gjør - for du går videre til neste ting. Kanskje det hjelper deg å se viktigheten i alle de små tingene langs veien?

Ta en titt gjennom de andre innleggene jeg har skrevet rundt styrketrening vs. åndelig liv. Vi trenger nemlig å bli minnet på de ulike tingene flere ganger. Så tar du dette meg deg til slutt; du trenger hvile! Ta vare på hviledagene, og se viktigheten i det for at du skal kunne vokse deg sterkere og ta nye steg. Ingen kommentarer: