søndag 21. april 2013

Jeg skal bare legge ut et kult instagrambilde først..

Da sabbaten var over, kjøpte Maria Magdalena og Maria, Jesu mor, Jakobs mor, og Salome velluktende oljer for a gå å salve han. Tidlig om morgenen den første dagen i uken kom de til graven da solen gikk opp..
..etter at Jesus var stått opp igjen, tidlig den første dagen i uken, viste han seg først for Maria Magdalena, som han hadde drevet sju onde ånder ut av.
Markus 16:1-2, 9

Jeg leser en veldig bra andakts bok som nettopp har kommet av Darlene Zschech. ("Revealing Jesus" heter den for de som lurer, og den anbefales!) Her om dagen hadde hun skrevet om det som skjer i bibelversene over. Jeg synes det var så bra - og fikk lyst til å dele det med dere.

Maria Magdalena var den som fikk se Jesus først etter at han var stått opp igjen. Hvorfor Maria Magdalena? Noe fasitsvar på det har ikke jeg, men faktum er det at Maria Magdalena var ei av de som oppsøkte Jesus der han var begravd først. De sto opp tidlig, og gikk til graven - for de ville se Jesus. Litt utpå formiddagen etter de hadde sovet lenge, sjekket facebook og instagram, og følte seg klare for å gå - sa du? Nei. De sto opp tidlig om morgenen, og oppsøkte graven da solen gikk opp. 

Noe vi kan lœre av dette er at om vi velger å gå, så vil Gud vise seg for oss. Jeg har lyst til å vœre en som står opp tidlig og går for å se Jesus. Jeg har lyst til å oppsøke han, vœre ivrig - og jeg har lyst til å se han! For dere som da tror jeg mener alle alltid må stå opp før solen; nei, er ikke det jeg mener. Det er ikke kun om morgenen Gud møter deg - han er tilstede 24/7. Men jeg liker måten de her er ivrige, og fremfor alt vil gå for å se Gud. Tidlig om morgenen - eller på møte kl 20.00 en fredagskveld - jeg vil vœre en som går så fort jeg kan, fordi jeg vil se Gud!

Når vi lovsynger - la oss gå først, gå med en gang, 
fordi vi ønsker å se Gud - med iver og lengsel!
Når vi lovsynger - la oss droppe å oppdatere 
facebook statusen vår når lovsangen er gang, 
men gå - akkurat som de gikk tidlig om morgenen.

Så kan vi vite at om vi velger å gå, så vil Gud vise seg for oss! Vi vil få se Han!

God søndag videre alle sammen :)


3 kommentarer:

Papirkurven sa...

Jeg synes det er vanskelig å forstå at kristne "må" stå opp tidlig. Jeg skjønner jo det bra i at Jesus er den første man snakker med når man våkner og står opp, men hvorfor er alltid idealet å stå opp tidlig? "Stå opp tidligere og les bibel, få gjort alt, ditt og datt, tidlig tidlig tidlig". Og hvis man ikke gjør det er det liksom bare ens egen feil hvis Gud ikke gjør noe i livet, eller det ikke skjer noe. Er det bibelsk?

A worshipping heart sa...

Jeg mener ikke at man må stå opp tidlig - i det hele tatt. Men er forskjellige som personer, noen liker det, andre ikke. Så det styrer man best selv. Det jeg liker med akkurat det jeg har skrevet om her er hvor ivrige de er for å gå til graven. De gjør ikke alt mulig først - men går fordi de ønsker å se Gud :)

heidi sa...

Takk for en viktig påminnelse. Jeg trengte å høre at Gud vil vise seg for meg hvis jeg velger å gå. Og så trenger jeg gang på gang å bli minnet på å hvile hos Gud, søke Han først. Takk for fine ord. Det har vært veldig gøy å gi ut bok, men veldig skummelt og. Kjenner at jeg har hatt mye følelser knyttet til utgivelsen. Men jeg vet i hjertet at Gud ville jeg skulle lage denne boken. Så nå er det opp til Han å velsigne den videre. Ha en velsignet uke. Klem fra meg