onsdag 20. mars 2013

Start der du er

Dette er en del av innleggene jeg skriver om styrketrening vs. åndelig liv

Vet du hva som skjer i januar på et treningssenter? Det er fullt av folk. Det er fullt av folk som har bestemt seg for å starte det nye året bra, som har bestemt seg for å begynne å trene, masse. Før jeg går videre; jeg mener absolutt ikke å henge ut noen - jeg synes bare det er bra at vi er flinke til å ta tak i det, og passer på kroppen vår. Men tipset mitt er; ikke gå fra å aldri trene, til å plutselig skulle trene hardt 1 time, 5 dager i uka.

Det som fort kan skje da, er at uke 1, uke 2, kanskje uke 3 går bra. Så faller det litt fra hverandre, fordi det ble en alt for stor omveltning. Du kan føle deg mislykket, du klarte ikke det du hadde bestemt deg for, og du dropper det helt. Skjønner du hva jeg mener? Trikset er å starte der du er. Om du aldri har trent? Ha som første mål at du skal komme deg på trening 1-2 ganger i uka, og heller bli flinkere til å vœre litt aktiv hjemme. Og hva vil jeg videre med dette? Når du trener ditt åndelige liv - start der du er!

Noe jeg tror vi alle kan kjenne oss igjen i er det å bestemme seg for at "nå skal jeg bruke 1 time med Gud hver dag, det klarer jeg". Jeg sier ikke at det er negativt, det er veldig positivt. Men så er realiteten sånn at det er ikke alle som klarer det, hvertfall om man starter på ingenting. Du klarer det kanskje en uke eller to, så går det ikke, og da føler du deg mislykket. Start der du er! Når det er sagt; det er noen som klarer det! Noen ganger trengs det en stor omveltning, og vi trenger å ta skikkelig tak i livet vårt. Heia deg!!

Start med at du skal bruke 10 minutter med Gud 2-3 ganger i uka, og det er bra! Vœr fornøyd med det! Ikke se på rundt det som trener 6 dager i uka, og da både kondison og styrke. Du kan absolutt la deg inspirere av de som setter av masse tid med Gud, men ikke la det bli et nederlag om du ikke klarer det samme. Gud ser til deg, og det du velger å gjøre, og han verdsetter det så uendelig. Han måler deg ikke opp i mot andre, og han ser ikke på fremgangen din opp i mot andre.

Det å trene vårt åndelige liv er livsiktig! Vi trenger å ta vare på ånden vår, og bli sterke i den, på samme måte som vi trenger å ta vare på kroppen vår. Kjenner du at du skulle ha trent det åndelige livet ditt mer? Start der du er. Se på dagene dine, og finn et par steder i løpet av uka der det er deg og Gud. Der du trener og blir utrustet til å henge med på det som skjer lenge. Hvem vil ikke ha en kropp som kan er i god nok form til å kunne leke med barn og barnebarn? Jeg vil ha et åndelig liv som er godt nok trent så jeg er utrustet til å ha fellesskap med barn og barnebarn!

"For den som finner meg, 
finner livet og får velbehag hos Herren"
Ords 8:35


2 kommentarer:

Heart Of Worship sa...

Hadde noen uker i fjor der eg leste bra og mye i bibelen, men som du sier, så begynte det å dabbe av...

Så gikk det en lang periode uten noe særlig lesing... Så godt som ingenting egentlig...

Har startet opp igjen nå nylig, men istedet for å prøve å ta hele bibelen på ett år... Tar eg ett kapittel ca 4 dager i uka (Mer om det "går" )

Er bra å satse høyt, men noen ganger må du starte akkurat der du er også..

A worshipping heart sa...

Høres lurt ut! Ja, vi skal sette oss høye mål, så gjelder det å ha delmål underveis som vi kan nå. Da holder vi motet oppe, ser hva det gjør med oss å bruke tid med Gud, og blir inspirert til å fylle oss enda mer.

Ha en velsignet uke! :)

Klem fra Ida