tirsdag 5. mars 2013

Noe å holde blikket på

For noen uker siden hadde jeg "Ida&Gud" kveld, som er noe av det beste jeg vet. Jeg brukte litt tid i bønn, og tenkte på hvilke drømmer jeg har. Hvilke ting jeg har lyst til å gjøre. Hvorfor jeg gjør de tingene jeg gjør. Stilte noe spørsmål med om jeg skulle fortsette på samme måte. Er det verdt det..? Tidligere den uka hadde jeg lest om mennesker i historien som har gjort store ting, som har satt spor etter seg. Og de hadde en visjon.. De hadde en visjon de jobbet mot, og fokuserte på. En visjon som var tydelig for de menneskene de gikk sammen med, og som andre har jobbet videre med i etterkant. En visjon som hjalp de å holde fokus på hva det handlet om. Så jeg ba Gud om å gi meg en visjon..og det gjorde han! 

En visjon kan defineres som et bilde av en fremtidig, ønsket tilstand. Å få en visjon var for meg ganske enkelt at jeg fikk en setning der det var beskrevet de tingene jeg drømmer om å se, og drømmer om at jeg kan få gjøre. Og i de tingene; alt fokuset er på Gud. Det kom ikke som en overraskelse på meg hva den inneholdt, men likevel har den fått større betydning enn jeg hadde trodd!

Den klinger i hodet og hjertet mitt. Bare jeg tenker på den eller snakker om den blir jeg minnet på hvorfor jeg gjør de tingene jeg gjør, og jeg blir oppmuntret til å gi litt ekstra. Jeg møter på utfordringer av ulike slag, som kan prøve å fortelle meg løgner om den jeg er, eller de tingene jeg gjør. Da er det noe som klinger høyere..visjonen. Gjennom de enkle ordene minner Gud meg på hva han vil gjøre gjennom meg, og han minner meg på at det handler ikke om meg. Det handler om han i og gjennom de tingene jeg gjør. Det er verdt det.

En visjon der målet er å œre Gud gjør oss fokuserte, og minner oss på hva det handler om. Det hjelper oss å ta blikket bort fra oss selv, og opp på den Gud er. Jeg tror det er en større kraft i det en vi ser - visjonen er med å gjøre deg sterk! 

Dagens og ukens oppfordring er nettopp å be om at Gud skal gi deg en visjon. La visjonen vœre med så enkle ord som den er, samtidig som den skal vœre så stor at du ikke kan klare det i egen kraft. Og du er aldri for gammel eller for ung for å få en visjon! La Gud plante den i hjertet ditt, sånn at den kan vœre det som klinger høyest når utfordringer måtte komme. Og la visjonen minne deg på at det Gud som er fokus, og som skal œres.


"Overgi dine gjerninger til Herren,
så skal dine planer bli virkelighet"
Ords 16:3


3 kommentarer:

heidi sa...

Takk for så viktige ord. De trengte jeg i dag. Jeg er spent på de neste ukene og hva de vil bringe. Kjente at jeg ble litt redd i dag. Men jeg vet at jeg gjør det som er min visjon, så jeg må bare løfte blikket. Klem

Heart Of Worship sa...

Har hatt tildels en og samme visjon nå i litt over to år.
Den har endret seg litt, men hovedpoenget er det samme:

Jeg vil lovsynge og prise Gud. Det alene vil jeg bruke livet mitt på.
Dette er en ting der "alt fokus er på Gud." (Heldigvis for meg)

Merker det selv at det å ha en visjon der Gud står i sentrum påvirker måten jeg lever på.

A worshipping heart sa...

Så bra med en så tydelig visjon! Ta godt vare på den. Helt enig, en visjon der Gud står i sentrum gjør noe med valgene våre og pågangsmotet vårt :)