mandag 25. mars 2013

Morgendagens helter

Jeg har ved flere anledninger sett reklame for et program på TV i det siste.. "Morgendagens helter". Har ikke sett programmet, men tror jeg har skjønt hva det handler om. Vi kan følge unge mennesker som har et talent innen idrett, og jobber målrettet og intenst - for å forberede seg på det som kan komme i fremtiden. De har en drøm, de har noe de vil oppnå. Men de sitter ikke på rompa og venter på at det skal falle ned i fanget. De venter ikke på skriften på veggen som sier "kjør på!" De gjør det de kan.

For litt siden var jeg og Johannes ute og gikk tur. Vi snakka om alt vi tenkte på, og om drømmer og visjoner. I løpet av samtalen kom vi frem til noe vi drømmer om å få gjøre innenfor lovsang. Når vi skal gjøre det vet vi ikke, og vi tror ikke det er riktig enda. Men betyr det at vi trenger å sitte på rompa å vente? Nei. Vi kan forberede oss. Vi kan snakke om det, skrive ned tanker og ideer, knytte kontakter. Vi kan gjøre det vi kan!

På samme måte som disse kommende idretts-stjernene jobber og gjør det de kan - må vi gjøre det vi kan. Du har blitt gitt noe som skal forvaltes, som vi kan lese om i lignelsen om talentene i Matt 25:14.. 

Betyr dette at du må gjøre mer, ha flere ting i kalenderen? Ikke nødvendigvis. Noen ganger trenger vi å trekke oss unna. Kanskje vi skal forberede oss på det som kommer ved å fokusere ekstra bare på Gud uten å f.eks stå i tjeneste en liten periode. Eller kanskje du nettopp skal gå inn i tjeneste. Spør Gud hva som er riktig for deg, men ikke sitt på rompa og vent på skrift på veggen. La deg inspirere av "Morgendagens helter" - og bestem deg for at du skal gjøre det samme.

Du vet hva du drømmer om og ønsker å få gjøre for Guds rike. Du forvalter talentet ditt. Du søker Gud for at Han skal lœre deg og vise deg hva Han har for deg, den tiden du er i nå. Og du gjør det du kan - selv om drømmen kanskje ligger mange år frem i tid. Det vil hjelpe deg å nå den, og det vil utruste deg til å klare å bli stående. Du gjør det du kan.
2 kommentarer:

Heart Of Worship sa...

Veldig utfordrende, og så mange forskjellige måter å forvalte talentene på.

En ting er iallefall sikkert: Du kan ikke bare sitte å vente på at Gud skal ordne alt uten at du løfter en finger.

har du en drøm (Om den er frå Gud eller ikkje), så må du gøre noe med det viss den skal gå i oppfyllelse.

A worshipping heart sa...

Der er vi enige, man må gjøre noe med talentet man har fått. Kan ikke bare forvente at det skal vokse av seg selv :) Vi gjør det vi kan, så kommer Gud med alt han er; og da skjer det ting. God uke fra meg :)