lørdag 9. mars 2013

Hvordan ser hagen din ut?

"Herre, Du er min del og mitt beger.
Du holder mitt lodd i dine hender.
Fruktbar jord ble målt opp til meg,
en herlig eiendom ble min."
Salme 16:5-6

Når det kommer til hage og blomster; der kommer jeg virkelig til å trenge litt hjelp når jeg engang får hus! Jeg synes blomster er veldig fint, og å ha en bukett roser eller tulipaner på bordet er kjempe koselig! Men jeg har til og med klart å drepe en kaktus..

Fruktbar jord ble målt opp til meg står det i salme 16. Fruktbar jord? Til meg?

Jeg tror vi alle har fått en eiendom, og den eiendommen er livet vårt, og det vi har rundt oss. Se for deg det som en stor hage.. Vi kan se på det vi velger å bruke tiden vår på, og velger å fylle oss med, som frø som plantes i hagen. Leser du et magasin der det står at du må trene 7 ganger i uka og spise den eller den dietten for å se bra ut - så er det et frø som plantes. Leser du i Bibelen der Gud f.eks gjennom flere lignelser kan fortelle sine tanker og hvem han er - så er det et frø som plantes. Alle disse tingene vi møter på i løpet av dagen påvirker hagen vår. Så må vi se for oss hagen vår, og bestemme hvordan den skal se ut. Vil vi ha en hage som stråler av generøsitet? Vil vi ha en hage der godhet og omtanke er den største blomsten? Vil vi ha en hage der kjœrlighet, forståelse og tilgivelse er det folk ser om de går forbi? Det vil hvertfall jeg!

Hva har du plantet i hagen din? Hvilke ting er synlig? 
Hvilke ting plasserer du så andre ser det, og hvilke ting vil du helst skjule? 

Fruktbar jord, det er jord der mye kan vokse. Det kan på en måte vœre utfordrende, for det kan snike seg inn ting vi egentlig ikke ønsker, som begynner å vokse. Det er helt normalt, og det er viktig å luke! Noen ganger må vi rense litt opp i våre egne tanker og intensjoner, og luke bort det som har sneket seg inn. I det må vi også gi vann til de tingene vi vil skal vokse frem, minne oss på hva det handler om og hva det betyr.

Dette var bare en liten tanke fra meg på en lørdags morgen.. Men bruk noen minutter på å prøve å se for deg hagen din, og hvordan den ser ut. Trenger du å vanne en blomst som har begynt å henge litt med hodet? Eller trenger du a dra opp det ugresset som har stilt seg ved siden av og prøver å stjele fokus og oppmersomhet?

Jeg vil ha en hage som kan œre Gud, jeg vil at mitt liv skal œre Gud. At alle blomstene skal vœre blomster som vitner om den Han er, at mennesker skal gå forbi hagen og se et glimt av Gud! Store ord? Det gjelder bare å plante de rette frøene, passe på hagen, og vanne.Bildet er lånt fra google.no


"Fruktbar jord ble målt opp til meg,
en herlig eiendom ble min."
Salme 16:5-6

3 kommentarer:

Heart Of Worship sa...

Veldig bra ting her!

Vi trenger alle å "luke" i hagen vår nå og da..

Har faktisk veldig nylig gjort det.. Det varte i cirka to dager, men slik er det vel... Man må luke OFTE

Å følge Jesus er ett valg du må gjøre flere ganger daglig. Det samme gjelder å luke bort ugress...

A worshipping heart sa...

Hei :)
Tusen takk! Ja, noen ting må man luke bort ofte. Så gjelder det bare å ikke gi seg eller gi opp. Gud gir ikke opp :)

- Ida

Spirea sa...

Dette var et nydelig innlegg! Og så sant det er - at vi av og til, eller aller helst ganske ofte, må ta en aldri så liten sjekk i vår indre hage. der kan det være mye ugress og rusk!
Jeg får assosiasjoner til en bok jeg har lest - som heter "blå hester i Guds hage" - der et av stykkene tar for seg dette med vår indre hage. Har du lest den? Veldig bra :)

Takk for at du deler og for at du bruker gavene Gud har gitt deg. Jeg er innom og leser en del hos deg, men for tiden orker jeg ikke alltid å legge igjen noen ord...rett og slett fordi jeg er sliten tvers gjennom.
Men vit at jeg setter stor pris på bloggen din - og deg. Gud velsigne resten av uken din.
klem