onsdag 20. februar 2013

Styrketrening vs. åndelig liv

Trener du styrketrening? Det gjør jeg! Jeg trener for å bli sterkere, for å komme gjennom livet uten å få vondt, for å ha en kropp som henger med meg lengst mulig, for å kunne ta i et tak om det plutselig trengs, for å forberede kroppen min på ting som kan komme senere i livet. Lyst til å vœre med på noen dager med styrketrening vs. åndelig liv? Jeg tar for meg noen helt enkle ting. Lœr av det, av ta det med deg videre.

(Kjœre styrketrenings-entusiaster; her er det ikke fokus på å gå dypt inn i det med styrketrening, jeg skal skape et enkelt bilde. Så ikke heng deg opp i "men det finnes jo mer",  "det stemmer ikke alltid..", eller "det får man lange, slanke muskler av..?")

Ok.. første bit..

Når det kommer til styrketrening har vi maksimal styrke og utholdende styrke. Når man trenger utholdende styrke trener man med litt lettere motstand enn det man egentlig klarer, men over en lengre periode, flere repetisjoner. Maksimal styrke vil si at du trener tungt for å virkelig gi musklene en utfordring, men ikke så mange repetisjoner. Begge delene blir man sterkere av, på hver sin måte. Utholdende styrke gjør at du kan holde ut over en lengre periode, f.eks en lang skitur. Maksimal styrke gjør at du kan gi alt i en kortere periode, f.eks en spurt opp en bakke.  

I vårt åndelige liv, i livet som tilbeder, trenger vi å trene litt styrke! Og vi trenger både utholdende og maksimal, for å komme gjennom utfordringene vi møter på. Både den lange sletta, og bakken som plutselig kommer rundt svingen. Og hva blir vi sterke av? Ikke tid på treningsstudio, men tid sammen med Gud. Tid i Guds ord, der han får fortelle sine sannheter, og lœre oss hvem han er og hvem vi er i han.

Vi trenger utholdende styrke; at vi leser eller blir fortalt det samme bibelverset flere ganger, over en lang periode. Dette gjør at det blir noe vi kan holde fast ved, og holde ut lenge.
Vi trenger maksimal styrke; intensive perioder der vi virkelig kjører på med masse tid med Gud og undervisning, søker tett inntil han; fordi vi kanskje vet at nå kommer det en helg der jeg trenger litt ekstra styrke. Jeg trenger å kunne gi alt en litt kortere periode.

Gud har gitt oss en kropp å ta vare på, og vi må på samme måte ta vare på vårt åndelige liv! 

Det var dagens enkle styrketrening vs. åndelig liv! Tren utholdende styrke i ditt åndelige liv der du over lang tid lar Guds sannheter plante seg i deg, og utruster hjertet ditt for å holde ut lenge. F. eks et bibelvers du leser før du går ut døra hver morgen? Tren maksimal styrke der du i kortere perioder søker tett tett inntil Guds hjerte, og virkelig dykker i det. F.eks en "Ida&Gud" kveld der du setter av lengre tid til å søke Guds hjerte og den han er?

"For i Ham er det vi lever og beveger oss og er til.."
Ap. gj 17:28


2 kommentarer:

Sandra sa...

Liker bloggen din! Du skriver bra. :) Jeg blir litt inspirert. :) Stå på! God bless!

A worshipping heart sa...

Takk Sandra! Hyggelig å høre!
Lykke til med blogginga videre, tittet innom hos deg :)

God helg! Klem, Ida