mandag 4. februar 2013

Mulighetene er flere!

Det er rart hvordan vi mennesker gjør noe vi brenner for på en spesiell måte, og glemmer at det er flere måter å gjøre det på.. 

Ved siden av det å lede lovsang i menigheten min, og det å få reise rundt i andre menigheter å lede lovsang, brenner jeg for denne bloggen. Jeg brenner for å kunne formidle tanker og opplevelser innenfor det med tilbedelse. Ikke for at jeg skal få fremme mine tanker, men for at Gud skal kunne møte mennesker, og åpenbare ting. At du skal bli inspirert til å ta valg, kanskje forstå at du er ikke alene om å oppleve det du gjør, og bli utfordret og oppmuntret. Bloggen er en stor del av meg, og noe jeg ser en kjempe verdi i å bruke tid på. 

Men det krever litt tid. Det krever at jeg setter meg ned og bruker tid med Gud, der jeg bare er med han. Det er der jeg henter inspirasjon. Og jeg har også en bestemmelse på at skriving skal ikke bli prioritert foran min tid med Gud. Noen uker dukker det opp ting jeg må, som gjør at jeg derfor ikke får tid til å skrive. Så kan jeg bli kjempe lei meg fordi jeg så gjerne vil! Jeg vil så gjerne ha mulighet til å sette meg ned å skrive. Jeg brenner jo for det, og tror det er noe jeg skal bruke tid på. 

Men..er det å sette meg ned å skrive eneste måten jeg kan formidle ting, og eneste måten jeg kan oppmuntre mennesker til å leve et liv i lovsang? Nei. Det minnet Gud meg på her om dagen, og jeg trengte det! Jeg var bortreist med jobb, og hadde ikke mulighet til å skrive på en stund. Og jeg innrømmer lett at jeg ble både lei meg og litt frustrert, og så ikke helt verdien i det jeg gjorde. Men så glemte jeg at jeg var der med masse mennesker. Hvilke muligheter var det ikke i det? Det var masse mennesker der som jeg kunne bruke tid med, oppmuntre, og dele tanker med. Uten å sitte bak en skjerm å skrive. Se i øynene og si akkurat det jeg tenkte. Vet du hva? Da jeg skjønte det ble jeg mer åpen for å gjøre det. Jeg møtte på mennesker jeg kunne oppmuntre direkte på det med lovsang, og jeg møtte mennesker jeg bare kunne dele tankene mine med, eller formidle noe jeg følte Gud minnet meg på inn i situasjoner. For en verdi det er i det!

"På samme måte skal dere la lyset deres skinne for menneskene slik at de kan se de gode gjerningene deres og œre deres Far, Han som er i Himmelen"
Matt 5:16

Poenget her var ikke nødvendigvis akkurat det jeg opplevde. Men kanskje du gjør det samme som meg? Kanskje du har låst deg litt fast i den ene måten du lever kallet ditt på, og på den måten går glipp av så mange andre ting Gud har lyst til å bruke deg til. Min lille oppmuntring i dag er å prøve å se på ting med et litt større perspektiv. Guds perspektiv. Be om at Gud skal vise deg alle de forskjellige måtene du kan leve det du er kalt til. Og ofte handler det om mennesker. Om å se menneskene rundt deg. Oppmuntre, vœre et eksempel for, dra frem det beste i.

Ønsker deg en velsignet uke!

Klem fra Ida
..som gifter seg om kun 3 mnd i dag!

Ingen kommentarer: