onsdag 27. februar 2013

"Jeg blir så støl av styrketrening, det er vondt hver gang jeg skal gå i en trapp.."

Dette er en del av innleggene jeg skriver om "Styrketrening vs. åndelig liv"

På mandag trente jeg styrke. Jeg la på litt ekstra på noen øvelser, fordi jeg hadde trent med samme vekta en periode. Vet du hvordan det føltes i går og i dag? Jeg er støl. (Og Johannes synes det er ekstra gøy å klype litt på de musklene som gjør vondt..)

På lørdag var vi i Oppdal, og fikk vœre lede lovsang og vœre med på det Gud gjorde der. Vi tok nye steg. Vet du hvordan det føltes i etterkant? Jeg var ikke støl, men det ble et tankekjør som jeg ikke hadde hatt i forkant, et utfordrende tankekjør som prøvde å sette meg ut av spill.

Det kan stemme at du blir støl når du trener styrke, og at det gjør vondt når du går opp trappa på skolen eller jobb.. Se på det som et positivt tegn; du har utfordret musklene dine og blir sterkere. Hvordan kan vi bli "støle" i vårt åndelige liv? Det kan gjøre vondt når vi tar steg fordi det er en som ikke liker at vi blir sterkere, og derfor gjør sitt for at vi skal oppleve det kjipt å ha trent oss sterkere. Han prøver så godt han kan, med sine beste knep, for å skape ting i deg som hindrer at du trener en gang til. Akkurat som jeg opplevde på lørdag, så er det ofte da tanker som prøver å skape noe negativt rundt det du nettopp fikk vœre med på, og det du fikk gjøre for Guds rike. Det kan vœre andre ting også, som praktisk skjœrer seg. Men blir du støl blir du også sterkere!

Visste du at etterhvert blir du ikke så støl? Musklene dine blir vant med treningen, de lœrer seg å takle det. Visste du at etterhvert klarer du å stå mer imot djevelens angrep? Du blir utrustet til å ikke ta det imot, tankene dine lœrer seg å tale imot det. Du vet hva Guds ord sier. Og du skjønner at det på en måte er et bra tegn å bli støl. Du er på rett vei!

..helt til du gjør en litt annen øvelse, eller legger på vekt, da blir du kanskje støl igjen. Når du gjør noe nytt for å bli sterkere i Gud vil djevelen prøve seg på nytt. Fortsett å trene! Ikke la hans knep få sette deg ut og hindre deg i å bli sterkere. Ta det som en form for oppmuntring. Du har blitt utfordret, og vil bli sterkere av det.


"Og jeg er helt overbevist om dette, 
at Han som har begynt den gode gjerning i dere, 
vil fullføre den inntil Jesu Kristi dag"
Fil 1:6


6 kommentarer:

Birgit Groth sa...

SÅ sant. Du setter virkelig bra ord på det :)

A worshipping heart sa...

Takk :) Vi sees neste helg vi! Gleder meg!

madina jakopava sa...

wow, så bra du skriver!! gud e såå god :D
tenkte å tren idag, skal legge på ekstra vekter!! ;)

Fredrikke sa...

Takk!
googla en sang, og kom inn på bloggen din :) skal definitivt begynne å følge :)

Ble litt inspirert til å våge å gå nokre nye skritt nå, herlig :)

A worshipping heart sa...

Madina: tusen takk :) Håper treningsøkta gikk bra, og at du kan overføre det til andre ting i livet også. Ha en velsignet uke! Klem, Ida :)

A worshipping heart sa...

Fredrikke: så hyggelig å høre! Ønsket mitt er at det jeg skriver skal inspirere :) Jeg heier på deg og nye skritt! Ha en god uke. Klem fra Ida