lørdag 23. februar 2013

Husker du å legge på mere vekt?

Dette er en del av innleggene jeg skriver om "styrketrening vs. åndelig liv"

Hvis jeg har planer om å bli sterkere, og klare større utfordringer, kan jeg ikke trene med samme motstandsvekta i 2 år, jeg må legge på. 


Hva betyr dette i vårt åndelige liv, livet som tilbedere?

Hvis jeg har planer om å stå gjennom større ting i livet med Gud, så må jeg trene med tyngre vekter. "Kjøpe en større bibel som veier mer mener du?" Nei. Lese ting som kanskje utfordrer meg litt. Lese ting som utfordrer tankegangen min, og som jeg må bestemme meg for å ikke gi opp på. Trene meg opp til å synge ting jeg kanskje ikke nå klarer. Øve på å spille noe jeg ikke mestrer nå.

Når jeg legger på mer vekt når jeg trener styrke er det ekstra tungt den gangen der, og de første gangene etter. Det krever at jeg bestemmer meg, for jeg vet at det er det som må til for at jeg skal bli sterkere. Gjør det samme med Guds ord! Bestem deg for å lese ting, og gjøre noe som over tid gjør deg sterkere. Plutselig vil ikke det verset som var så tungt å svelge være like tungt, du håndterer det. Og er klar for å kjempe en enda hardere kamp - og utrustet til å gjøre enda større ting, de tingene Gud har planlagt for deg.

Jeg jobber deltid som PT. Det vil si at jeg ofte får vœre med på å motivere folk til å legge på mer vekt, og jeg får hjelpe de gjennom det. De slipper ikke unna, og jeg tillater de ikke å stoppe selv om de kanskje blir litt slitne. Grensene må pushes dersom de skal bli sterkere! Kanskje du skal alliere deg med en som kan gå sammen med deg i det å jevnlig legge på vekt? Kanskje dere skal holde hverandre litt ansvarlig, oppmuntre hverandre, minne hverandre på hvorfor dere gjør det, og hva det fører til. En som passer på at du ikke gir deg?

I går hadde jeg gleden av å høre ei fantastisk, klok, ung dame tale på Ungfila! Hun snakket ut i fra at bibelvers som er SÅ viktig, men kanskje ikke like enkelt å svelge. Men som hun sa; "Det er ikke alltid det er det som er lett å servere, og som glir lett ned vi trenger. Vi trenger ikke alltid gele med vaniljesaus. Ofte trenger vi grovbrød.." Og det er sant! 


Velg grovbrød! Legg på vekter, og utrust deg selv til å stå i alt Gud har for deg!


God lørdag alle sammen :)
2 kommentarer:

Heart Of Worship sa...

Veldig bra sagt, og utrolig viktig.

Dette er også en ting jeg gjør (kanskje legger jeg på vekter for sjelden) og noen ganger går ned noen hakk igjen, men alt i alt tror jeg at jeg Pusher grensene mine mer og mer.

Noen som holder meg ansvarlig har jeg ikke fått meg enda, kanskje det ville hjulpet veldig..

A worshipping heart sa...

Takk for så mange hyggelige kommentarer kjære deg!

Det er ikke et nederlag å måtte gå ned noen hakk igjen, hvis livets situasjon tilsier at du må det. Så lenge man bevarer hjertet sitt i det man gjør, og ikke blir alt for komfortabel der man er for lenge.
Anbefaler virkelig det å ha en rundt deg som kan holde deg litt ansvarlig - for meg har det vært både viktig, og en veldig støtte :)

Klem, Ida