onsdag 23. januar 2013

Oppriktig hjerte

"Jeg vil prise Deg av et oppriktig hjerte"
Salme 119:7

Et oppriktig hjerte.. Hva er et oppriktig hjerte? Et hjerte som faktisk mener det som blir gjort eller sagt? Når er hjertet ditt oppriktig? Og hva skal til for at det blir oppriktig?

Jeg ønsker å kunne si at jeg alltid priser Gud av et oppriktig hjerte. At hjertet mitt alltid mener det jeg sier eller synger 100%. At det er min første reaksjon, at det er refleksen i meg, 100% oppriktig. Jeg ønsker å kunne gjøre det, men dette tror jeg er noe vi må gå en vei på, både du og meg.  Bak et oppriktig hjerte, så må det ligge tid sammen med Gud. Jeg tror det er grunnlaget. 

Ved å bruke tid med menneskene i livet ditt, skapes det noe. Det skapes en trygghet over tid. Vi lœrer og erfarer at det de sier faktisk stemmer. Selvfølgelig kan vi alle oppleve ting der som gjør at du nå tenker "nei det er ikke sant!" Likevel er det når vi bruker tid med mennesker at vi bygger en en visshet om at de mener det når de sier "jeg er her for deg" eller "si i fra hvis du trenger noe, så ønsker jeg å hjelpe deg". Og vi innser at kjœrlighet ligger bak handlinger.  Vi kan bli rettledet - i kjœrlighet. Vi kan få omsorg og trøst - i kjœrlighet. Det blir satt grenser - i kjœrlighet. Og vi vet at uansett om det kan føles kjipt for oss å måtte ta det valget der vi velger bort noe som virker gøy, så utfordres vi på å heller gå en annen vei, i kjœrlighet.

På samme måte er det med Gud. Ved å bruke tid med han, over tid, lœrer vi disse tingene. For meg merker jeg at det fører til en oppriktighet. En oppriktig lengsel og et oppriktig ønske om å prise Gud i alt. Jeg kan si at jeg mener det - på tross av menneskelige tanker som vil dra det en annen vei. Fordi jeg har brukt tid med Gud, og det har blitt skapt noe i meg over tid, gjennom erfaringer og opplevelser.

Et oppriktig hjerte betyr ikke nødvendigvis at vi alltid får det til. Det skjer at vi faller langs veien, uansett hvor oppriktige vi er. Reis deg opp igjen, og ikke la noe fortelle deg at sjansen din er over. Vit at Gud ser etter lengselen i hjertet ditt, og ønsket ditt om å vœre oppriktig skinner gjennom. Det betyr ikke at vi kan gjøre som vi vil, og si "men jeg ønsker oppriktig, så da går det bra.." Nei, et oppriktig ønske vil ikke falle. Det skjer, men vi reiser oss og prøver på nytt, oppriktig.

Søk Gud, og be om at han skal lœre deg og vise deg sannheter om den han er. Og gjennom det skape en lengsel og bestemmelse i deg etter å prise Han av et oppriktig hjerte.

"Jeg vil prise Deg av et oppriktig hjerte"
Salme 119:73 kommentarer:

May Hilde sa...

Takk for at du deler dine tanker. Blir stadig minnet på ting :) Jeg lurer på om du har noen Londontips til meg, jeg skal være i London fra onsdag til tidlig søndag neste uke, hadde håpet å få med meg noe på Hillsong, men der skjedde det ikke noe i dette tidsrommet, har du noen andre tips til menigheter som det kanskje skjer noe? Evt andre London tips. Jeg var der i 2009 og så Big Ben, London Eye og Buckingham Palace blant annet :P Klem May Hilde

A worshipping heart sa...

Hei May Hilde :)

Tusen takk, det er oppmuntrende å høre at det kan bety noe!

Gøy med London-tur da! Hvis du synes markeder er gøy, så kan jeg anbefale å dra på Brick Lane.
http://www.allinlondon.co.uk/brick-lane-market.php Du finner litt info her :)

Jeg likte også veldig godt Covent Garden. Hyde Park er verdt et besøk..

Ift menighet; sjekk om HTB har noen møter mens du er der! http://www.htb.org.uk/

Å gå fra London bridge til London Eye er en fin gåtur langs elva. Litt lang synes noen, men jeg likte det. Smak og behag! :)

Man finner alt mulig i London, og det er som sagt veldig smak og behag. På Oxford street finner man selvfølgelig mye som folk gjerne vil ha med seg, og store veldig billige butikker. Selv er jeg ikke veldig fan av å gå i kø hele dagen, det strekker ikke tålmodigheten min til, så holder meg litt unna den slags :)

Håper det gav deg noen få tips hvertfall :)

Ha en velsignet søndag - og god tur til London!! Nyt dagene, og drikk en Starbucks kaffe for meg også ;)

Klem

May Hilde sa...

Tusen takk for tips! Det kommer godt med! Jeg skal nyte dagene på husmorsferie ;) Ha en velsignet uke videre! Klem :)