onsdag 5. desember 2012

5. des: Hvem søker vi først?

"Deres hjerter skal leve.."

..skrev jeg om for noen dager siden. Og jeg skrev flere tanker rundt hvorfor jeg kanskje hadde stoppet opp ved det verset. Men ser du hva som står før akkurat de ordene?

"Og dere som søker Gud, deres hjerter skal leve"
Salme 69:33

Noen ganger kan vi ta steg ut i noe nytt, der vi søker mer av den Gud er, og kommer nœrmere han. Og så funker det. Vi opplever å se masse av Guds nœrvœr gjennom å gjøre det. så blir det en vane, og vi gjør det nesten hver gang vi treffes - for vi vil jo se mer av Gud. Men plutselig ser vi ikke like mye av Gud i det, og vi opplever ikke så mye. Men..vi gjør jo bare det som Gud sa vi skulle gjøre for en stund siden, der vi opplevde mer av han..?

Jeg tror det har skjedd en annen ting underveis også. Er det nå den tingen, eller Gud som søkes?

Jeg sikter ikke til noe spesielt her, og jeg mener ikke at alt man gjør over tid er feil. Jeg mener heller ikke at det å alltid løfte hendene under lovsang, eller det å ofte knele er feil. Noen ting gjør vi fordi det hjelper oss å fokusere og rette blikket mot Gud. Det som er viktig er å gjenkjenne hva vi faktisk søker. Jeg tror på det at om vi søker Gud, og går etter han, så vil vi oppleve hjerter som lever. Men jeg tror også på en Gud som er levende og tilstede. En Gud som er større enn vi ofte tror, en Gud som ser et større bilde. Og jeg tror Gud avslører ganske fort om vi søker han, eller tingene vi en gang møtte han gjennom.

Ungdomslederen i Ungfila er en stor helt - og jeg beundrer måten han virkelig går etter Guds stemme, selv om det kan høres ulikt ut. Han kan på bønnemøtene vi har før møtet av og til få ideer som egentlig er litt rare, men så opplever vi Gud gjennom det. Vet du hva? Han gjentar det ikke neste fredag bare for å gjøre det. Da lytter han på nytt til Gud for å høre hva han sier.

Jeg har et stort hjerte for denne bloggen og måten Gud kan vise mer av den han er gjennom det jeg kanskje skriver.. Men om jeg ikke søker Gud først, så er den ingenting. Da blir det jeg skriver livløst, mine egne ord som jeg har presset frem, og hjertet mitt blir ikke like levende.

Søk Gud først.

Gjør deg et valg på at det er Gud du skal søke. 
Et valg på at ting som skjer ikke er det du har blikket mot, 
og håper at du opplever Gud gjennom. Søk Gud først.
Og jeg tror at gjennom det vil du oppleve at hjertet ditt lever, 
fordi da vil Gud vise deg sin vei,
fortelle deg ting,
og sette lys på de tingene som faktisk ligger i hjertet ditt.

"Min lovsang skal alltid vœre om Deg"
Salme 71:6Ingen kommentarer: