onsdag 12. desember 2012

12. des: Et slag for trofasthet!

I dag har jeg lyst til å slå et stort slag for trofasthet!

Det står mye i bibelen om hvordan Gud er trofast. Og det er Han - virkelig! Men er vi det? Eller går vi lei etter en stund fordi vi ikke ser nok vekst, eller føler vi får gjøre store nok ting?

"Når dere trofast har fullført tjenesten, 
vil de prise Gud fordi dere var lydige og 
bekjente dere til Kristi evangelium 
og helhjertet delte med dem og med alle".
2. Kor 9:13

Ofte kan det å vœre trofast i tjenesten over lang tid vœre utfordrende i perioder. Hvorfor? Fordi tanker prøver å sette oss ut av spill. "Du har gjort dette lenge nok, og at du ikke blir satt over større ting er urettferdig. Ikke gidd dette mer.." Er denne kjent?

Jeg tror på det å vœre trofast. Vi kan lese om f.eks Moses - han var trofast (Heb 3:5). Og han ble satt over store ting, ting han kanskje ikke skjønte verdien av selv en gang. Ofte handler det å vœre trofast om å gjøre små ting. De føles kanskje store med en gang, men etter en stund - ikke like store. Så blir utfordringen - men samtidig det som burde vœre en lengsel og et mål -  fortsette å vœre trofast! Fordi det har så stor verdi. Gud ser det, og mennesker ser det også. Tror du ikke det gjør noe med de rundt deg å se at du i så mange år gjør tjener Gud i det du står i - og de skjønner at det virkelig må vœre noe som betyr noe for deg, og kanskje de burde ta del i?

Men det kan vœre sårt. Kanskje du ikke føler deg verdsatt, eller at du har noe å komme med - fordi du faktisk ikke blir satt over større ting. Kanskje du ser andre som egentlig har kommet  etter deg - plutselig blir satt over de tingene du brant for og lengtet etter. Og det gjør noe med en. Det kan skape en underliggende følelse av at "her har ikke jeg nok å komme med"

Likevel - jeg slår fortsatt et stort slag for trofasthet! Vi må bare bestemme oss for å ha blikket på Gud hele veien, og hvordan vi vokser nœrmere han, kan vœre forbilder for andre, og viser ved å vœre trofast at dette faktisk er noe vi lengter etter og brenner for. Har sagt det før, men noen ganger har Gud mer å lœre oss der vi er.. Noen ganger utretter vi mye der vi er, uten at vi ser det selv. Fordi vi ser på alle rundt oss, og rangerer. Og igjen: ja, det kan utfordre veldig i perioder!

Jeg tror en nøkkel i det er å bestemme seg for at det vi lengter etter er mer av Gud og det å komme nœrmere Han. Ja, drømmer og tjeneste er veldig viktig! Men uten Gud er de ingenting. Visste du at i løpet av de første nesten to årene jeg var med i Ungfila sang jeg alene på en sang ca. 1 gang? Men klarer vi å hele tiden ha blikket på Gud, og lengte etter han, så tar ikke det som kan føles negativt rundt å likevel vœre trofast overhånd. Da fortsetter vi å lengte, og fortsetter å søke Gud for den Han er.

"En ting har jeg bedt Herren om, og det lengter jeg etter; 
At jeg kan få bo i herrens hus alle mitt livs dager,
så jeg kan skue Herrens skjønnhet og grunne i Hans tempel."
Salme 27:4

Si til Gud at du vil ha blikket på Han, og at det du lengter etter er å få leve nœr Han. Jeg vet det ikke alltid er like enkelt, vet det veldig godt! Men tro meg - det er der du vokser deg sterkest, og det er der du blir utrustet til å stå i det Gud har for deg! I de små tingene lœrer Gud deg ting, i de små tingene viser Gud deg at Han er trofast. Sånn at du skal vite det med hele hjertet. Og vi trenger å vœre grunnfestet i at fokuset skal vœre på Gud, før vi tar steget videre.

"En ting har jeg bedt Herren om, 
og det lengter jeg etter.."4 kommentarer:

Linda G - www.mammalinda.com sa...

Veldig bra innlegg!
Ofte det frister å gi opp.. Men man må jo bare fortsette å stole på Gud, og være trofast.

Ikke lagt igjen noe særlig kommentarer før, men fulgt bloggen din lenge, og syns den er veldig bra! Liker det tydelige fokuset ditt, og ingen tvil om at du har mye visdom, og at du elsker Jesus:)

Linda G - www.mammalinda.com sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Linda G - www.mammalinda.com sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
A worshipping heart sa...

Hei Linda - og tusen takk for koselig kommentar! Ble glad av å lese den :) Håper bloggen kan vœre til oppmuntring for deg videre også.
Ønsker deg en velsignet førjulstid og juleferie! Håper dagene blir gode, fylt med det du ønsker!

Klem, Ida :)