onsdag 28. november 2012

Ukens lovsang: Jesus, det eneste

Jesus, det eneste

Jesus, det eneste, helligste, reneste
Navn som på menneskelepper er lagt
Fylde av herlighet, fylde av kjærlighet
Fylde av nåde, og sannhet og makt

Motganger møter meg, aldri du støter meg
Bort fra din hellige, mektige favn
Mennesker glemmer meg, Herre du gjemmer meg
Tett til ditt hjerte og nevner mitt navn

Herre du høre meg, Herre du føre meg
Hvordan og hvor hen det tjener meg best
Lær meg å bøye meg, lær meg å føye meg
Etter din vilje, mens her er jeg gjest

Du er den eneste, helligste, reneste
Gi meg ditt rene og hellige sinn
Frels meg fra snarene, fri meg fra farene
Ta meg til sist i din herlighet inn

Her var det vanskelig å velge ut noe å skrive litt mer om..FOR en salme! Du får dykke litt i teksten selv, så sier jeg litt mer om noe av det.

Jesus, det eneste, helligste, reneste.. Det er noe ved navnet Jesus. Det er mer enn bare et navn. I går var vi på bønnemøte i Filadelfia. Johannes stoppet en plass å spille, og ble sittende helt stille. Han sa bare "Jesus"..så var stille i en lang periode. "Jesus" sa han en gang til, og det var på nytt stille lenge. Og uavhengig av om det ble sagt fordi det boblet over, eller fordi ting var utfordrende, så merka jeg hvor mye det hadde å si bare at navnet Jesus ble nevnt. Det er noe ved det..herlighet, kjœrlighet, nåde, sannhet og makt!

Her sier de at motganger møter oss - noe som er helt sant. Men de fortsetter med en enda viktigere sannhet.. Aldri du støter meg, bort fra din hellige, mektige favn! Og jeg liker måten de sier det rett frem. Gud støter deg aldri fra seg, han ønsker bare å holde deg enda tettere.

Tett til ditt hjerte og nevner mitt navn.. Først; visste du at Gud vet navnet ditt? Jeg vet at jeg tar ting ekstra godt til meg om de blir sagt i sammenheng med navnet mitt, det blir mer personlig. Gud glemmer det ikke bort, uavhengig av hva som skjer rundt deg, og hvordan du kan oppleve måten andre kanskje behandler deg på. Og han ønsker å bruke det, for å fortelle deg ting. Han ønsker å si til meg "Ida, ......" Og han ønsker å gjøre det samme til deg. Han ønsker å vise deg at det er deg personlig han vil møte og fortelle ting. Bare hør stemmen hans..

Lær meg å bøye meg, lær meg å føye meg.. Gud vet best. Punktum. Det er veldig lett å tro at vi vet best. Men hvis vi da husker at Gud skapte oss - og vet alt ved oss, at Gud har skapt hele universet - og kjenner alt sammen, at Gud er overalt - og vet alt som skjer.. Er det ikke da helt klart at han vet best hva vi burde eller ikke burde gjøre..? Og jeg tror også han vet godt hva det gjør med oss å bruke tid med han, og han ønsker å bruke tid med oss for å fortelle oss alt det han har å si. Det er en bestemmelses-sak å ta valg som gjør at du følger Gud, men samtidig noe vi går en vei i, og lœrer. Så når det er vanskelig (og når det er lett), be Gud om å gi deg visdom og lœre deg det å bøye deg og føye deg..

Gi meg ditt rene og hellig sinn.. Kan vi få Guds rene og hellige sinn? Det skal ikke jeg komme med et svar på, men jeg tror det er mye vi kan gjøre for å strebe etter det. Det er mange småting vi kan gjøre, valg vi tar bevisst, som kan ta oss nœrmere Guds rene sinn. Bli obs på hva du fyller deg med, tenk litt ekstra over teksten på den sangene du hører på på vei til jobb, still et ekstra spørsmål til hva det gjør med tankene dine å se akkurat den filmen - og våg å stole på det hjertet ditt sier. Be om visdom til å komme nœrmere Guds rene og hellige sinn!

Ha en velsignet dag alle sammen!


2 kommentarer:

Tonje sa...

Utrolig bra innlegg! :)

A worshipping heart sa...

Tusen takk Tonje! Ønsker deg en velsignet dag og uke :) Klem fra Ida