onsdag 21. november 2012

Blikket på en Gud som har evighetsperspektiv

I går leste jeg om Abraham.. Abraham fikk et løfte av Gud, Abraham hadde en drøm. Visste du at selv om det Gud lovet han skjedde, så fikk aldri Abraham oppleve det selv?

Visste du at Moses ikke var den som fikk lede Israelsfolket inn i det lovende land - selv om han ledet de ut av slaveriet og inn i en lang vandring? Det var det en som kom etter han som gjorde.

Hva drømmer du om - 
som noen andre kommer til å måtte fullføre?

En drøm vi har handler ikke om drømmen i seg selv, den handler om Gud i og gjennom drømmen. Den handler om hvordan vi opplever å se mer av den Han er, og komme tettere han, gjennom å gå etter en drøm. 

En drøm bør gå i trå med det Gud ønsker for deg, fremfor hva du kanskje selv hadde sett for deg.

En drøm må ofte få tid til å vokse frem, og vi tar det steg for steg videre..

En drøm skal være større enn det vi selv tror er mulig. Da tillater vi Gud å vise at Han er allmektig, og at han gir oss det vi trenger for å gå i det Han har kalt oss til.

Tror du Abraham så på det som mulig å bli far til så mange som det Gud sa? Tror du Moses så på det som mulig å lede folket ut av fangenskap og inn i det lovende land? Ser man på de tingene med våre menneskelige øyne er det ganske umulig. Men gjennom Gud sine øyne - langt i fra umulig. I det samfunnet vi lever handler mye om oss selv. Finne vårt eget senter, vi står i fokus. Er det ikke da naturlig at vi fort tenker hva vi selv klarer når det kommer til drømmer også? "Jeg klarer ikke det, jeg kommer ikke til å fullføre det før min tid her er over, da trenger jeg ikke ta valg og jobbe mot det. Jeg har så mange andre ting å gjøre, så den drømmen får bare vente. Den lille tingen der har ingen betydning uansett.." Visste du at Gud har evighetsperspektiv - og ser et litt større bilde enn du gjør? Og nettopp fordi at drømmen handler om det han gjør gjennom den - og ikke drømmen i seg selv - så virker han før drømmen er nådd. Han virker, og jobber i deg og menneskene rundt deg, underveis. Gjennom de små tingene du gjør - samtidig som du gjør alt det andre du må.

Hør her.. Tenk om de tingene du gjør - er noe som noen andre skal ta videre.. Noen av drømmene vi får tror jeg vi skal oppleve at skjer. Men noen drømmer tror jeg også at andre skal ta videre. Og skjønner du da også at det er viktig at du ikke ser til dine egne egenskaper, og gir opp, fordi du ikke ser målet? Gjør det du kan - ban vei så langt du klarer - og gjør det klart for nestemann til å ta stafettpinnen! 

Her kommer vi fort tilbake til det jeg sa tidligere. Drømmen handler om Gud. Hvis du husker det, så er det enklere å fortsette selv om det kan se ut som det ikke kommer til å gå. Kanskje du i dag må minne deg selv på de tingene du en gang drømte om, og fortsatt drømmer om. Kanskje du må la Gud minne deg på det han sa til deg, og det han viste deg. Kanskje du må tillate at drømmen blir vekket opp igjen - og ta noen valg for å plassere deg et sted der du kan få se den vokse. Og i det - bestemme deg for å søke Gud først, og la han vise deg hvordan han virker i deg og de rundt deg gjennom veien du går for å komme videre.

Og; husk at det du gjør kan ha større betydning for de som kommer etter enn du tror! 
Du er kanskje med på noe som er større enn du tror 
- noe der en Gud som har evighetsperspektiv og kom 
til jorden for å gi deg og meg evig liv  - 
får vise hvem han er!

"Stol på Herren og gjør godt!
Bo i landet og lev av Hans trofasthet!
Og gled deg stort i Herren,
så skal Han gi deg etter ditt hjertes ønsker.
Overgi din vei til Herren, stol på Ham,
Han skal gjøre det.
Han skal føre din rettferdighet fram som lyset
og din rett som en høylys dag.
Vær stille for Herren og vent med lengsel på Ham."
Salme 37:3-7

4 kommentarer:

Ingar sa...

Takk for et godt innlegg, her var det både visdom og åpenbaring!

Gud velsigne deg og den tjenesten du er med i!

A worshipping heart sa...

Takk Ingar! Ha en god uke videre. -Ida :)

Birgit Groth sa...

Flott skrevet, Ida. Du har en egen evne til å få fram gode poenger. Tusen takk :)

A worshipping heart sa...

TAKK gode kommende-svigermor :) Gleder meg til å se dere igjen snart! Klem