onsdag 10. oktober 2012

"The crowd, the critic and the muse: A book for creators"

Som jeg såvidt nevnte for litt siden jeg har jeg vært så heldig å få tilsendt pre-release av boka til Michael Gungor som kom ut i USA i går! Min kjære Johannes har lest hele. Han har drevet med musikk, og det å skape musikk, siden før han kunne snakke reint! Johannes jobber daglig som musikk produsent, der han både produserer ting for andre, og jobber med egne ting. Jeg ser på han som en som virkelig kan snakke ut i fra hjerte, og egne erfaringer når han snakker om boka! 

Selv har jeg kommet et stykke på vei, men er ikke i mål. Det jeg kan si foreløpig er at jeg gjennom å lese boka har blitt minnet på en del viktige ting i de prosessene jeg går gjennom når det kommer til å skape ting. Jeg har blitt minnet på ting som hjelper meg å bevar mitt hjerte i det. Og jeg har fått utfordret tankegangen min på noen områder. Jeg gleder meg til å lese videre!!

Kanskje du er i sammen båt som Johannes, eller kanskje du skaper noe på ett annet plan, sånn som meg. Om det du skaper føles "lite" eller "stort" - jeg tror uansett du får noe ut av å lese!

..og jeg anbefaler på deg sterkeste å lese anmeldelsen 
fra Johannes med hjertet og hodet :)

-----------------------------


The crowd, the critic and the muse: A book for creators

Bokanmeldelse av: Johannes Groth

Forfatter: Michal Gungor
Utgivelsesår: 2012


Den ferske boka til Michael Gungor er full av egen opplevde situasjoner, filosofier, avslørende fakta og innsikt i livet til en stor kunstner. Den tar for seg temaer som kreativitet, motivasjon, selvtillit, stolthet, karakter, tvil og tro.  Fra å vokse opp i et fundamentalistisk kristent miljø der alle svar blir servert som bastante fakta til å selv åpne øynene for realitetene i livet. Fra å spille gitar hjemme på gutterommet til å være nominert til grammy for 2 av bandets plater. 

Hans egne filosofier rundt kreativitet/kunst/uttrykk er intet annet en fascinerende og nøye gjennomtenkt. Han knytter alt opp i mot sin kristne tro der Gud står som den øverste og Ultimate kunstner. Målet bak boken er å minne kunstnere/låtskrivere/artister om hvorfor de i første omgang ønsket å bli en "Creator". Like mye ønsker han å hjelpe mennesker å holde gløden i arbeidet sitt, og ikke selge sjelen sin til en korrupt bransje. Boken er en øye åpner og belyser aktuelle og viktige temaer som kreative personer vil ha stor nytte av.

Jeg ble oppslukt av boken fra første stund, og klarte ikke legge den fra meg. Den minnet meg på viktige ting ift min egen kurs som låtskriver, musiker og produsent og gav meg innsikt i ting jeg aldri har vært klar over. Jeg er enig i veldig mye av det Gungor skriver, men vil ikke si meg enig i alle teologiske uttalelser. Der jeg personlig velger å tro at Bibelen er 100% korrekt, velger Michael Gungor å kalle skapelsesberetningen for poesi. Han kan på den måten bortforklare vanskelige spørsmål relatert til hva Bibelen sier om hvordan jorden og universet ble til. 

Jeg velger likevel å se forbi de teologiske uenighetene og anbefaler boken på det sterkeste for de som selv kategoriserer seg som en kunstner i en eller annen form. Michael Gungor oppfordrer også leserne i aller høyeste grad til å tenke selv og la Gud åpenbare sannheter om alle disse temaene.

Denne boken er et "must" for de som ønsker 
å skape ekte og ærlig kunst/musikk!


-----------------------------

Foreløpig kan boken kjøpes HERJeg jobber med å få inn boka på Bok&Media, og håper vi etterhvert kan selge den der. Skal holde dere oppdatert :)

Ingen kommentarer: