mandag 29. oktober 2012

Husker du å synge og spille for Gud..?

"Jeg står i tjeneste, så da skal jeg lede de andre fremfor Gud.."

"De kom på møtet i dag, og de kom for å høre meg synge/spille.."

"De som er her har en forventning til at jeg skal dra de inn i Guds nærvær, 
så det er min oppgave.."

Er dette kjente tanker? Det er det for meg!

..og dette er tanker jeg har kjent på spesielt i det siste. Stemmer de? Noen av de stemmer faktisk, men så må vi huske på at det er flere sider av saken. Hvis ikke holder vi ikke ut lenge! Vi mister hjertet vårt i det vi gjør, for fokuset blir på mennesker og oss, i stede for Gud.

Det er sant at om du en kveld er med og spiller/synger, leder lovsang, så står du i tjeneste. Og tjenesten din er å lede andre fremfor Gud. Da kan vi ikke alltid sette oss selv og vår egne ønsker først. Men; du kan ikke ta med deg andre et sted du ikke er selv. Du kan ikke skulle ta andre med deg, bane vei inn i Guds nærvær, dersom du ikke går dit selv. Så selv om du står i tjeneste, og skal lede, så holder det ikke å gjøre alt riktig for å lede! Du må også selv søke Gud. Minn deg selv på det når du går inn i dagen/kvelden..at du skal lede andre gjennom å søke Gud selv.

Ja, det kan hende det kommer noen på møte for å høre på deg.. Det opplevde jeg senest for noen dager siden. Og det kan gjøre noe med fokuset vårt, hvis vi ikke er obs på det. Vi kan få en frykt for at de ikke skal synes det er bra nok. Vi kan få en frykt for at de ikke skal få det de forventet.. Men hva har skjedd her? Fokuset er på å synge for menneskene. Jeg må minne meg selv på ved jevne mellomrom hvem jeg synger for..gjør det du også! Det er ikke menneskene du presterer for, du øser ut hjertet ditt til Gud.

Forventninger fra de andre som er tilstede er reell. Og sannheten er at ofte så legges veldig mye av "ansvaret" på lovsangslederen..noe jeg mener er feil. Ja, lovsangslederen skal lede, baner vei ved å gå foran, og skal gjøre det enklere for de andre å lovsynge. Men det betyr ikke at de bare kan sitte på rompa og ikke gjøre noe. Det krever faktisk litt av hver enkelt. Dette kommer jeg til å skrive mer om en annen dag..men lovsangsledere: husk at det er ikke ditt ansvar at alle skal bli møtt av Gud. Du gjør din del av jobben, som fremfor alt er å søke Gud, så blir det opp til hver enkelt å tillate Gud å vise at Han er tilstede og vil røre ved livene deres.

Noen tips fra meg - som det ikke er et nederlag
 å måtte bli minnet på. 
De er med å bevare hjertet ditt i lovsang og i tjenesten din!Ingen kommentarer: