fredag 14. september 2012

På vår egen lille flåte..

Forrige helg så jeg og Johannes "Kontiki". Jeg likte filmen jeg! Har ingen planer om å fortelle hva som skjer, men heller fortelle om en liten scene. Et stykke uti filmen, mens Thor Heyerdal og de andre er på flåta, blir det filmet på den måten at vi stiger høyere og høyere, og flåta bli mindre og mindre. Plutselig ser vi den ikke. Vi ser hele jordkloden, og universet, før vi etterhvert kommer nærmere og nærmere, og er helt tilbake på flåta. (Skjønner nå at jeg ikke var så flink på å forklare det..) Men denne scenen brukte Gud til å minne meg på en ting..


Dette kommer jeg til å skrive noen innlegg om fremover. 
Så i dag skal jeg bare sette tankene litt i gang.

Visste du at vi går igjennom ulike epoker i livet? Noen ganger ut i fra hvor gammel man er, og andre ganger ut i fra hvilke livssituasjon man er i. I det siste har jeg innsett at jeg er i en annen epoke nå enn det jeg var i for 4 år siden, noe som gjør at det jeg bruker tiden min på, og det jeg ser på som viktig, har endret seg. Det handler ikke om at det ikke er viktig å stå i tjeneste, men kanskje hvordan man legger opp alt rundt. Men så husker jeg også at jeg for 4 år siden så på det jeg brukte tiden min på da som veldig riktig. Og ikke bare riktig for meg, men for mange andre også. Jeg innrømmer at jeg kunne tenke "Hæ, ser du ikke hvor viktig og riktig DETTE er å bruke tid på?" Og nå er jeg der at de tingene ser jeg ikke på som like viktig å bruke tid på, fordi det er andre ting som er viktigere. Igjen; det handler ikke om å ikke stå i tjeneste - for det mener jeg er viktig! Men kanskje det ser litt annerledes ut.

Da Thor og de andre var på flåta så de ikke så mye annet enn seg selv. De var alene på en liten flåte, midt på havet, og det de gjorde der var det som var i fokus. Og når vi satt og så på  var vi tilstede nesten kun på denne flåta, og det som skjedde der ble det eneste som skjedde. og var viktig. Før vi steg opp i verdensrommet, og ble minnet på at selv om disse menneskene var alene på denne flåta midt på havet, så var det en hel verden rundt. En hel verden som Gud har skapt, midt i et univers som gjør meg målløs! En hel verden full av mennesker som levde sine liv, og måtte ta andre valg en disse mennene, fordi de var i en annen situasjon. Betyr det at det var det disse mennene gjorde som var mest riktig? Hvor vil du med dette Ida?


Som sagt; i dag vil jeg bare sette tankene dine litt i gang..fordi vi ofte kun ser den epoken og situasjonen vi selv er i.

Hvilken epoke er du i nå? 
Er du i en annen epoke enn du var i for 2 år siden?
Hvor er du om 2 år?
Hva bruker du tiden din på? 
Hva er viktig? 

Tenk litt over disse tingene, så tar vi det videre en anna dag :)

God fredag alle sammen!


Ingen kommentarer: