tirsdag 11. september 2012

Lovsangene vi synger eller hører..er de levende?

Antallet forskjellige sanger jeg hører eller synger i løpet av et år begynner å bli en del. Jeg har mine favoritter, som i en kort eller lang periode går litt på repeat, men er samtidig en variasjon. Det er flere sanger jeg kan synes er veldig bra, både teksten og melodien. En av de er "Beautiful things" som jeg skrev om for et par uker siden.. Det er ganske lenge siden første gang jeg hørte den, og jeg har sunget den noen ganger. For en liten stund siden var vi i Bergen med Ungfila, og skulle synge denne. Johannes snakket litt før sangen, der han satt sine ord på hva han opplever gjennom denne sangen, og hva teksten kan bety i livene våre. Der ble sangen plutselig noe helt annet for meg.

Det som skjedde der var ikke at Johannes åpenbarte sangen for meg, men gjennom det han sa åpenbarte Gud sangen for meg. Han gjorde det levende for meg hva den sangen kan bety i mitt liv, og hvordan jeg gjennom å synge den kan œre Gud. Den kvelden sang jeg den på en annen måte enn jeg hadde gjort før, med et enda mer hengitt hjerte. Og plutselig kunne jeg skrive om den som "Ukens lovsang" fordi jeg hadde opplevd noe med den som jeg kunne knytte til mitt eget liv og skrive ut i fra en erfaring.

Jeg skriver ofte om lovsanger her på bloggen, der jeg forteller om mine tanker, og hva jeg opplever med de. Kanskje Gud gjennom det kan åpenbare sangen for deg - og bringe sitt liv inn i det. Eller kanskje det krever noe annet. Jeg tror ikke det er noe fasitsvar på hvordan det skjer, og jeg tror ikke det må skje på samme måte hver gang. Men en ting vet jeg: når Gud åpenbarer noe for oss, om det er en sang eller et bibelvers, så tar vi det til oss på en helt annen måte, og vi œrer Gud gjennom det på en mye mer ekte måte. Det er en helt fantastisk følelse!


Oppmuntringen min i dag er derfor å be om at Gud skal åpenbare seg for deg i de tingene du møter. Be om at han skal åpenbare seg for deg i sangene du synger, og vise deg hvordan det du synger kan vœre fylt av et liv som œrer Gud - fordi du på en nœr måte kan uttrykke det med hele deg, både hjerte og hode!Ingen kommentarer: