tirsdag 4. september 2012

Ikke av gjerninger..

I det siste har jeg lest i Romerbrevet - og der står det veldig mye bra! Jeg har endt opp med å lese noen av kapitlene tre ganger før jeg har kunnet gå videre, fordi jeg ville få med meg alt. En av de tingene jeg stoppet opp ved var dette..


Og ikke bare dette, men da Rebekka også var svanger ved en mann, ved vår far Isak - for barna var ennå ikke født og hadde verken gjort godt eller ondt, for at Guds plan etter utvelgelsen skulle stå fast, ikke av gjerninger - men ved Ham som kaller..
Rom 9:10-11

Det er helt sikkert mye man kan si om det å vœre kalt av Gud, og det å leve det livet vi er kalt til. Jeg tror Gud har et kall til hver av oss, men det er ikke alle som har fått samme kall - heldigvis! Vi er bare som mennesker så fryktelig flinke på det å rangere, og etter vår egen bedømmelse avgjøre hva som er viktigst og hva som betyr mest. La oss se bort i fra det - og se storheten i at Gud, som skapte himmel og jord, har et kall til hver og en av oss. Et kall der Han vil vise mer av den Han er til menneskene han skapte i sitt bilde.

Det jeg la mest merke til i disse versene var dette: ikke av gjerninger - men ved Ham som kaller. Her viser Gud tydelig at Han hadde kalt dette barnet som ikke var født enda en gang til store ting. Dette barnet kom til å gjøre gode ting, og ting som kanskje ikke var like lurt. Men det forandrer ikke det at barnet var kalt. Og Gud fastsatte det kallet før barnet kom til, kanskje for å vise oss det at det handler ikke om gjerninger.

Det handler ikke om at vi verken kan eller skal gjøre noe fra eller til. Selvfølgelig; vi skal gjøre vårt beste for å følge de retningslinjene Gud gir oss ift hvordan vi lever livene våre. Og noen ganger må vi ta valg om f.eks å sette av tid til forskjellige ting for å tre inn i kallene våre. Men Gud vet hva som rører seg, og han vet hva som skjer. Han åpner og lukker dører i rett tid - og han sender de rette personene i vår vei. 

Mest av alt tror jeg det handler om å søke det intime livet med Gud, og lengte etter det. Fremfor alt har Gud kalt oss til å leve et liv tett på Ham, på tross av alle de tingene vi til daglig gjør eller ikke gjør. Der blir vi formet, der blir sinnet vårt fornyet. Videre derfra vil vi vokse inn i de andre tingene Han har kalt oss til. Og dette kallet er..

..ikke av gjerninger - 
men ved Ham som kaller
2 kommentarer:

ELISE sa...

Du skriver så utrolig bra. Hvert eneste innlegg gir meg noe! :)

Takk for kommentaren på bloggen min forresten :)

Jesus er svaret! sa...

Er så viktig det. At vi ikke strever og skal klare det selv, men at det Gud har forutbestemt oss til uansett vil skje fordi han har valgt oss til det. Han har en plan for deg og han har en plan for meg. Takk for gode ord på bloggen.
Guds fred