tirsdag 25. september 2012

Hvor henter du påfyllet ditt?

Om du har lest bloggen min litt, så har du kanksje fått med deg at det å vœre en Maria, det å trene kjernemuskulaturen din, er noe jeg er opptatt av. Hvorfor? Fordi jeg selv har erfart hvor viktig det er at jeg bruker tid med Gud alene, der det ikke forventes noe av meg, der jeg ikke står i tjeneste. Der er der jeg skal ha mine sterkeste møter med Gud - der han gir meg det jeg trenger, og noen ganger det jeg kanskje ikke visste at jeg trengte.

Men hva med når du leder lovsang da, møter du ikke Gud da? Jo, men med et annet fokus. Dette har jeg skrevet om før, men vil bare minne oss på det i dag..

Når vi står i tjeneste, da handler det ikke om oss. Da handler det om at vi har blitt gitt et mandat, og skal tjene Gud og andre. Når jeg leder lovsang står jeg i tjeneste for å lede andre i lovsang, og det er det som skal vœre hovedfokus. Ikke at det er det eneste stedet jeg skal få det jeg trenger, og det jeg lengter etter. Og vi har ledere over oss igjen som vi skal støtte, og vi skal følge de retningslinjene de sier. Se for deg dette:

"Vi vil at dere kun skal bruke norske sanger, fordi vi vet at det er en del eldre i menigheten som ikke kan engelsk.." Så er det en låt du virkelig connecter med Gud gjennom..på engelsk! Tar du den da på møtet likevel - fordi at du gjerne vil ha det sterke møtet med Gud?

"I dag er det litt mange ting som skal skje på møtet, så vi har satt av 15 min til lovsang før talen.." Men du elsker å bruke den tiden i lovsang, for der møter du virkelig Gud. Drar du det ut sånn at lovsangen før talen varer i 30 min?

Når det er sagt: jeg mener at vi skal våre åpne for det Gud vil gjøre i møtene våre. Vi tjener en levende Gud! Og noen ganger kan det da hende du likevel skal ta den engelske sangen - fordi noen trenger å høre den. Men poenget er dette; ikke baser dine møter med Gud på tiden da du står i tjeneste. Ha dine sterkeste møter med Gud der du bare kan vœre, uten å gjøre. 

Se på den tiden du står i tjenste som en unik mulighet til å få lede andre dit du allerede har vœrt, sånn at de kan bli møtt av Gud på samme måten som deg da du var der. Og får du bare 15 min til det? Javel, da velger du å gi Gud rom i de 15 min, og vit at han gjør det han skal i menneskers liv. Velg å bruke de 15 min for alt det er verdt til å lede andre mennesker fremfor Gud - ved at du med alt du er søker han og går etter Han selv!


"Gjør ikke noe ut fra ønske om egennytte eller lyst til tom œre, men enver skal med ydmykt sinn anse de andre høyere enn seg selv. Ingen av dere må bare trakte etter det som er best for en selv, men også etter det som ganger andre."
Fil 2:3-4

Dette var bare en liten påminnelse. Jeg har skrevet det før, og vi vet det kanskje veldig godt. Likevel lever vi livene våre, og midt i alt som skjer og alt vi blir opptatt av kan vi trenge å bli minnet på det. Det er ikke et nederlag - men helt naturlig!

Ha en velsignet god dag alle sammen :)


1 kommentar:

øystein furreåsen sa...

Sjelden kost å lese sånt. Dyrebart. Hele denne siden din er jo preget av at du har funnet kilden, Ida. Det gjør meg sååå glad.

Øystein Åsen