onsdag 22. august 2012

Ikke glem å heie på hverandre!

I forrige innlegg skrev jeg om Kinderegg, og hvordan vi kan sammenligne det med et lovsangsteam. I dag vil jeg minne dere på enda en viktig ting i forhold til å vœre et team..


..husk å heie på hverandre!!

Høres enkelt ut, men det er utrolig hvor fort det er å glemme. Har du merket hvor ofte du kan tenke positive ting om andre, men ikke si det? Det har jeg, og jeg har gjort meg en bestemmelse på å da velge å si det høyt. Klarer det ikke alltid, men har blitt flinkere. Skrev for en stund siden et eget innlegg om dette, anbefaler å lese det også.Midt i det at vi ikke skal vœre grunnfestet av hva andre sier, men hva Gud sier (som jeg skrev om i det innlegget) kan jeg også bekrefte at det har noe å si om man som team er flinke på å heie hverandre frem. Jeg vet det har gjort noe med det teamet jeg er en del av, og får lov til å lede i Ungfila. Rent praktisk gjør vi det sånn at vi blant annet samles noen minutter etter at vi har ledet lovsang for å snakke om hvordan det gikk, og da sier vi også ofte ting vi synes var bra, og oppmuntrer hverandre. Det kan vœre "det gitar-riffet du gjorde der var veldig kult!" "Det skjedde virkelig noe når du slo deg løs på trommene!" "Det var veldig bra at du gikk på det Gud sa og tok den sangen i stede for den vi hadde som neste på setlista!" 

Hva fører dette til?

Vi blir sikrere i det Gud har gitt oss, hver enkelt. Vi våger da å ta nye steg i det, og slippe enda mer av det Gud kan gjøre gjennom oss til.

Vi blir trygge på at vi støtter hverandre uansett, og ønsker å heie på hverandre. Da er det også enklere å prøve, for vi vet de andre er med. Det er enklere å komme med forslag på hvordan vi kan gjøre noe

Det er lettere å gi konstruktiv feedback..

..hva mener jeg med det? De er faktisk ikke alle valgene vi tar som burde blitt gjort på akkurat den måten der. Vi er mennesker, og det å gjøre litt feil er helt naturlig. Hvis man har den tryggheten i at man kun ønsker å heie hverandre frem, så er det enklere å kunne si at "der tror jeg vi burde gjort det annerledes, og når vi gjorde det mistet vi salen litt, de falt av lasset.."  Disse tingene er viktige å kunne si, for det er noe man lœrer av og vokser på. Men de bør sies i et miljø som er så trygt at man da ikke blir usikker på seg selv - men vet at dette er folk som heier på meg og står sammen med meg.


Det er høst, og ting starter opp igjen. Ta dette med dere, og gjør en bestemmelse på at dere skal vœre flinke på å oppmuntre og utfordre hverandre - og på den måten ta nye steg i det Gud har for dere!
Ingen kommentarer: