fredag 31. august 2012

Hjelp! Tekniske problemer?

Dette er ikke skrevet for å stille teknikere i et dårlig lys - jeg er over-takknemlig for de som står på og gjør sånn at vi får lyd, og monitor, og står i denne type tjeneste! For noen tjenersinn! Likevel kan man oppleve at ting skjœrer seg litt, ikke nødvendigvis på grunn av teknikeren, men teknikken i seg selv..


Har du noen gang opplevd tekniske problemer når du leder lovsang, eller vœrt i salen når lovsangsteamet opplever tekniske problemer?


Det har jeg, opptil flere ganger..

Noe dette kan føre til er at man ikke klarer helt å fokusere. Man kan bli frustrert over det som skjer, og som lovsangsteam kan man føle seg litt hjelpesløs fordi man vet det gjør det mer utfordrende for salen å henge med, og å rette blikket mot Gud. En gang vi som team opplevde dette, og snakket om det etterpå kom det en kommentar om at en positiv ting ved det var at "salen måtte selv velge å slenge seg på, og å rette blikket mot Gud".

Der er det faktisk et godt poeng! Ja, som lovsangsleder står man i tjeneste og skal lede. Samtidig tror jeg vi alle har godt av det å selv måtte velge. Lovsang, og det å rette blikket mot Gud er faktisk veldig ofte et valg, og ikke noe som er basert på en følelse. Jeg mener ikke vi skal oppsøke tekniske problemer, men innse at det kan skje, og det er ikke alltid vi får gjort noe med det. 

Så utfordringen i dag blir det at om du en gang opplever at det er litt tekniske problemer, eller noe annet som gjør det vanskeligere for deg å koble deg på - velg å gjøre det. Vi kan ikke alltid styre teknikken, men det forandrer ikke den Gud er! Det er noe du vil vokse på, fordi du vil bli sterkere i det å ikke la fokuset falle på andre ting enn Gud.

Og som lovsangsleder - ikke bli satt ut av det. Du leder ved å rette blikket ditt mot Gud i stede for det at det kanskje er litt tekniske problemer. Og gi salen den utfordringen at de faktisk må velge selv - og at det er noe de vokser på. Du vil vokse på det selv også, fordi du blir minnet på at det er ikke noe du kan gjøre fra eller til!

Er dette lett? Det kan høres enkelt ut, men er ikke nødvendigvis det. Men det må begynne en plass, og kanskje det nå skal begynne med en bestemmelse på at neste gang det skjer skal vi prøve.. Prøve å ikke la det stjele fokus, og gjøre en bestemmelse for at vi skal koble oss på å rette blikket mot Gud som er den vi lovsynger!
Ingen kommentarer: