søndag 26. august 2012

Fokuset vårt


For litt siden måtte jeg minne meg selv på noe. Det føltes egentlig som et nederlag å måtte gjøre det, fordi det er noe jeg egentlig vet så veldig godt, og har hørt flere ganger.

Fokuset er ikke alle tingene rundt, men Gud

"Dette har jeg hørt før Ida," tenker du kanskje nå. Det har du lov til å tenke, for jeg kan tenke det selv. Likevel har jeg erfart hvordan jeg, midt i det at jeg vet dette, kan gi alle tingene rundt for mye fokus. Det er en ny høst, og det er mye som skjer. Noen nye ting, noen ting vi starter opp meg etter å ha hatt ferie, og noen ting som vi har holdt gående hele tiden. Alle disse tingene kan vœre både viktig og bra, men så opptar de tiden vår. Kalenderen fylles opp, og plutselig får vi ikke plass til alt det vi har lyst til, og ser på som viktig. Da kan alle disse tingene som kalenderen er fylt opp med fort bare virke som en byrde, og ikke viktige.

Men hva har skjedd underveis her?

Fokuset er på tingene, og ikke Gud i tingene..

Det er viktig for meg å få frem det at vi går gjennm ulike perioder i livet, og det er en tid for alt. Så jeg mener ikke at om du har gjort en ting i mange år må du alltid fortsette med det. Men vi må passe oss sånn at vi ikke mister fokuset på Gud i det vi gjør, for da gir det plutselig lite mening - og vi dropper ut. Vi må se Gud i det! Det gjelder ikke for meg å skrive så mange blogginnlegg som mulig, men å se Gud i de jeg skriver.

Vi må se hvordan det viser oss mer av Han.
Vi må se hvordan det gir Han œre.
VI må se hvordan det åpner for at han kan røre ved de rundt oss.
Det er derfor vi gjør det vi gjør.

Jeg vet at dette kan virke veldig basic, men noen ganger trenger vi det. Bestem deg for å se Gud i det du gjør. Det er Han som er grunnen til alt, det er Han som er opphavet til alt, og det er Han som er målet i alt.


2 kommentarer:

ELISE sa...

SÅ bra skrevet. Merker jeg trengte å bli minnet på dette! :) En utrolig viktig ting å huske på!

Jesus er svaret! sa...

Tenkt mye på det i det siste selv. Er så lett å la alt annet stjele fokus og tid. Men Gud skal være nr 1. Det er ett valg!