mandag 16. juli 2012

Ukens lovsang: Setter min lit til Deg

Arvid Pettersen


Takk for Din store nåde, og Din store trofasthet
Takk at Du alltid er her, det er min sikkerhet
Og når jeg kjenner smerte, takk at Du prøver meg
At Du beskjærer grenen, så den kan bære frukt for Deg

Jeg setter min lit til Deg
Jeg setter min lit til Deg
Jeg setter min lit til Deg
Jeg setter min lit til Deg


Jeg takker for alt som du legger, på den veien jeg skal gå
For hver anledning Du bruker, som hjelper meg å forstå
At det er Deg jeg trenger, du som alle ting vet
Takk at Du lærer meg mer og mer, om denne avhengighet


Og når jeg kjenner smerte, takk at Du prøver meg.. Jeg skal innrømme at da jeg leste dette første gang reagerte jeg på det. Kan vi si at Gud prøver oss? Det vi må se på her, er blant annet at det ligger en velsignelse i det å gå gjennom en prøvelse. Det har jeg erfart mer enn en gang! Man blir sterkere, tryggere, og lærer mer om hvem Gud er og hva vi makter og klarer i Han. Jeg tror Gud er en god Gud, som vil oss godt. Men jeg tror også Han kan prøve oss, for å lære oss noe og vise oss noe. Han kan tillate at prøvelser som kommer fra omgivelsene møter oss, fordi vi kan lære noe av det. Det er lett å skrive sanger om hvor god Gud er, og jeg liker at Arvid her også har satt ord på noe som er like sant, bare ikke så lett å skrive om. Jeg vil legge til at jeg vet dette er et stort tema, og et vanskelig tema. Her har jeg bare fattet meg i korthet, og det er mye mer som kunne vært sagt og utdypet.

At Du beskjærer grenen, så den kan bære frukt for Deg.. Hvis noe blir tatt fra oss, så reagerer vi ofte negativt på det. Om et tre skal bære frukt må det beskjæres av og til, sånn at de grenene som skal vokse frem får rom, lys og næring nok. Ha det i bakhodet når du møter på noe du kanskje føler er urettferdig

For hver anledning Du bruker, som hjelper meg å forstå.. Gud er flink til å bruke de tingene vi går gjennom til å vise oss noe, og lære oss noe. Og igjen, det er ikke alt vi synes er positivt og enkelt. Men likevel noe som gjør at vi skjønner mer av hvordan det å leve et liv sammen med Han, og leve et liv i lovsang ser ut for hver enkelt av oss. Noe vi kan vite er at hver anledning, uansett hvordan den føles, vil hjelpe oss å forstå Guds kjærlighet og omsorg for oss.

Takk at Du lærer meg mer og mer, om denne avhengighet.. Og jeg lærer at jeg er 120% avhengig av Gud! Gjennom ulike anledninger skjønner jeg mer og mer at jeg er skapt for å leve livet mitt sammen med Gud!

Jeg setter min lit til Deg!


1 kommentar:

Spirea sa...

Hei :)
Uken som var har jeg sett på Visjon Norge sånn av og til - og her en dag leste jeg dine forrige innlegg, og begynte dermed å legge ekstra merke til lovsangerne. Ante jo ikke at du var med der, før du skrev det her. Men nå har jeg sett deg! :) Fin du er :) Og så herlig å kunne delta slik på et så flott stevne. Lenge siden jeg har vært på Oase i grunn - det er et annet stevne som er "mitt", men jeg håper du har kost deg masse der!

Og denne sangen...ja, jeg har også reagert på den setningen om å takke for prøvelsene. Noen ganger tror jeg nok Gud kan finne på å teste oss, men ofte kommer det utenfra - og Gud, som kunne ha stoppet dem, tillater dem. Tror jeg, men jeg er jommen ikke sikker. Vanskelig spørsmål.

Jeg har tenkt mye på dette i det siste, fordi jeg går gjennom en del tunge prøvelser. Noen ganger tror jeg at Gud velsigner gjennom prøvelser. Som en kommenterte på bloggen min "noen ganger blir vi prøvd til det ytterste, når det er en velsignelse på gang" - det har Joel Osteen sagt og det tror jeg på :)

jeg håper du har gode dager og at du fortsatt vil nyte sommeren der du er.
Håper se deg innom igjen..
Klem til deg :)