søndag 8. juli 2012

Fordømmer vi?


Har du lagt merke til hvor mange 
forskjellige lovsangsstiler det er?
Og hvor mange forskjellige måter det er 
å komme fremfor Gud i lovsang på?
Det har jeg!

De siste ukene har jeg hatt ferie, og vœrt litt rundt forbi (med lite internett tilgang, så derfor litt lite blogging). Da har jeg vœrt på alt fra et veldig enkelt teltmøte med både barn, voksne og eldre til stede - til møte på Skjœrgårds der mange hundre ungdommer fra hele landet er samlet og lovsynger. Skal videre nå til Oase, der det helt sikkert bli annerledes enn begge disse to.

Da har jeg lagt merke til nettopp dette med forskjellene. Jeg har min måte å lovsynge på, som blir preget av hvor jeg er i livet akkurat nå. Ida, 24 år, jobber fulltid, vœrt i overkant sliten en liten periode, går gjennom ting jeg ikke alltid forstår, men elsker likevel måten jeg kommer nœrmere Gud i det, og blir enda sterkere, elsker å vœre en Maria, og å kommer fremfor Gud i lovsang der jeg kan løfte blikket mot Han, og den Han er får trone - på tross av alt som skjer. På samme måte som det var en brøkdel av mitt liv, finnes det like mange andre liv og situasjoner som det er mennesker. Og din lovsang blir kanskje preget av hvordan du har det?

Det er helt normalt! Vi blir preget av de tingene vi opplever. Og det er naturlig at det da finnes flere måter å komme fremfor Gud på. En ungdom på 15 år trenger kanskje å uttrykke seg på en annen mate enn jeg gjør det? Vi blir preget av livet vi lever når vi lovsynger, men så må vi huske en ting.. Mye av kraften i lovsang kommer gjennom nettopp det at vi løfter blikket bort fra de tingene vi opplever, og på Gud som er uendelig mye større.

Men det som for kan skje, når vi treffer på ting som ikke er akkurat sånn vi ville valgt å komme fremfor Gud akkurat der og da - er at vi dømmer. Vi tenker at "det der er ikke riktig, for det er ikke sånn jeg vill gjort det eller jeg trenger akkurat nå". Tror du det er sunt? Tror du det bringer liv? Den tanker der tror jeg er farlig! Og jeg snakker like mye til meg selv her..det er en grunn til at jeg tenker på det, og skriver om det. Det er noe vi alle må passe på!

"Men Du er Hellig, og Du troner på Israels lovsanger"
Salme 22:4

At Gud troner pa Israels lovsanger betyr ikke bare at Han troner på lovsangen til de som bor i Israel. Israel er Guds folk - vi er Guds folk - ergo: Gud troner på vår lovsang!

Og vet du hva? Selv om da lovsangen der du er kanskje er litt annerledes enn du ville valgt - så troner Gud på den lovsangen! Gud troner på lovsangen til hver enkelt. Gud - med alt Han er. Med sin kjœrlighet, sin frihet, sin nåde, sin omsorg, sin glede, sin trøst.

Og hvem er vi til å da dømme noen i tankene våre og tenke at de tar feil eller at det kunne vært bedre hvis det bare ble gjort annerledes? Ikke la fordømmelsestankene om at noen gjør noe feil få prege deg. Vit at Gud har lagt noe ned i hver enkelt, og når de bringer det som ligger på hjertet sitt - så troner Gud på det. Vit at Gud setter folk i tjeneste, og bruker de til å formidle det som trengs for de som er der. Folk som jeg virkelig beundrer for veien de går, det de gjør, og ønsker å lœre av! Folk som Gud har lagt noe ned i, som jeg œrer. Jeg synes det er helt fantastisk når hjertet til de enkelt kommer frem gjennom måten de lovsynger! Velg å se Gud i de rundt deg, og velg å koble deg på fra der du er.

Ikke bli hindret at det som kanskje er litt annerledes, kanskje du bare må godta det uten å dømme? Gud troner på lovsangen til sitt folk - og om ikke alle er på akkurat samme plass i livet, og uttrykker seg på akkurat samme måte så er ikke det feil. Det er helt normalt! Han ønsker fortsatt å møte deg der du er, og har ikke glemt deg. Sett ditt preg på det, bring din lovsang. 

Gud troner på din lovsang, og på lovsangen til alle de rundt deg, uansett! Og igjen: velg å se Gud i det!Ingen kommentarer: