mandag 30. juli 2012

"Det finnes ikke dårlig vœr, bare.."

Når vi skal på stranda tar vi på oss lette klœr, for at ikke varmen skal slå oss ut. Når vi skal på fjelltur tar vi på oss klœr som kan stå imot det av vœr vi kan møte der. Når vi skal ut i kulden på vinteren tar vi på oss varme klœr, for at ikke vi skal fryse. Hva tar vi på oss når vi skal lede lovsang? Her snakker jeg ikke om vœre vanlige klœr, men...


"Ta derfor Guds fulle rustning på, for at dere kan vœre i stand til å stå imot på den onde dag og bli stående etter å ha vunnet seier i alle ting. Stå derfor fast, med sannheten bundet om livet, iført rettferdighetens brynje og ombundet på føttene med den beredskap til kamp som fredens evangelium gir. Ta framfor alt troens skjold: med det er dere i stand til å slokke alle de brennende piler fra den onde. Og ta frelsens hjelm og Åndens sverd, som er Guds Ord."
Ef 6:13-17

Det å lede lovsang er et enormt privilegium, og en œre. Samtidig som det er det, må vi også huske på at vi som lovsangsteam går foran, vi skal bane vei. Og vi er i kamp. Det står også i Efeserne at "vår kamp er ikke mot kjøtt og blod..men mot åndelige hœrskarer i himmelrommet". Ef 6:12. Det kan høres skummelt ut, hvis vi ikke husker på at vi er på lag med Han som alt har vunnet. Men jeg tror ikke vi skal droppe å snakke om det. Kanskje vi heller skal våge å si det, og vœre bevisst på det - sånn at vi kan forberede oss på det som kan komme ved å ta på hele Guds rustning?


Jeg skal love deg at den åndelige kampen er noe jeg har erfart mange ganger. Den kan oppleves ulik, samtidig som jeg også kan oppleve den på samme måte flere ganger, rett og slett fordi jeg ofte blir angrepet på de tingene jeg kanskje er litt svak på. Jeg sier ikke at det er enkelt, men jeg sier at det er fullt mulig å klare å stå i den kampen. Det handler om å kle seg riktig - våre forberedt på det vœret du kan møte på.


Så hva vil det si å ha på seg Guds rustning når du står lovsangstjenesten? Dette kommer jeg til å ta for meg litt bit for bit. Vi tar en del av rustningen av gangen, så vil vi om litt ha vœrt gjennom hele - og er klare til kamp!


Sannheten bundet om livet


På nettsiden "Bibelsk tro" sier de dette: Når det tales om "sannhetens belte," så menes det at en skal vœre sannferdig og oppriktig i sin ferd, både i ord og gjerning. 


Jeg tror ikke dette betyr at du må leve et feilfritt liv for å lede lovsang eller lovsynge - heldigvis!! Jeg tror likevel det er noe vi skal strebe etter. Hvorfor?  Når du leder lovsang skaper du kontakt med de i salen, og du får de med deg fremfor Guds trone i tilbedelse. I det er det litt viktig at det skapes en tillit. Jeg tror ikke det å leve et liv det man sier en ting, men gjør noe annet, er noe som fører til at menneskene rundt deg får tillit til deg. Jeg tror de i salen ville hatt litt problem med å tro på det jeg sier fra scenen, hvis livet mitt viser noe helt annet. Jeg skrev for litt siden om 22. juli 2011, og hva jeg opplevde rundt det. Og her er noe annet som skjedde rundt det.


Den fredagen ble hele landet rystet, og jeg skulle lede lovsang på kvelden. Det jeg gjorde på dagen (uten at det egentlig var et veldig bevisst valg ift at jeg skulle lede lovsang) var å skrive på facebook "Our God is greater, our God stronger, God You are higher than any other". Dette skapte noe i meg, for det minnet meg på det. Og jeg tror også det gjorde det enklere for de rundt meg (som hadde sett det på facebook) å få tillit til det jeg sa på kvelden når jeg snakket om at den Gud vil tilber er mye større enn alt annet, og Han endres ikke av det som skjer rundt. Det betyr ikke at jeg ikke kunne vise at jeg ble berørt av det som skjedde, men jeg valgte å midt i det prøve å fokusere på det jeg ville leve.


Selv om jeg skrev det på facebook, og sa de tingene senere på kvelden betyr det ikke at jeg trenger å late som det er lett å alltid fokusere på at Gud er større. Jeg har lov til å vœre œrlig i at det kan vœre utfordrende, og igjen - vi trenger ikke vœre supermennesker! Men vi må vise at det er noe vi prøver å leve etter, og ønsker å leve etter. Det handler ofte om å ta visse valg. Vi må velge å leve 120% etter det vi sier vi tror på, ikke i en gråsone.


Velg å leve i sannhet og œrlighet - også i lovsangstjenesten din. Det er en av tingene som gjør det enklere for deg å stå i kampen som enkeltperson, og det er en av tingene som gjør det enklere for deg å bane vei i det åndelige for de rundt deg, de du har med deg!
1 kommentar:

Spirea sa...

Dette var utrolig flott skrevet, kjære deg! Og så vakkert å lese om dine opplevelser av at Gud er større enn alt - og jeg kan bare si meg enig. Han er virkelig det.
Og det bibelverset du tar utg.pkt i her, betyr så mye for meg - det har hjulpet meg mange ganger. Jeg vil bare takke for at du skriver, for at du deler, gir dine betraktninger om lovsang, Gud og alt han er og gjør..du er unik, jeg håper du vet det - og at du fortsetter din tjeneste med glede og mot.

Har vært ferietid her og jeg har ikke fått vært innom deg på en stund, men endelig hadde jeg tid til å sette meg ned og lese skikkelig. Håper dagene dine er gode. mange klemmer til deg