torsdag 7. juni 2012

Ukens lovsang: Initimacy

Jonathan David Helser

These hands You made, to hold Yours my love
These feet You shaped, to walk with You in our garden
These eyes You placed, to gaze upon Your face
These lips lips You formed, to kiss my Beloved

I was made, I was made
for intimacy

These ears You made, to hears Your rhythms of love
This voice You placed, to sing You songs of grace
This hair You wove, You've numbered every strand
This gaze You love, it captures You with one glance

Intimacy, is what I need
Intimacy, is calling me

Forrige helg var jeg og min kjære så heldig å få synge denne i et bryllup. Den var ny for meg, men falt veldig for teksten. Sannheter om den vi er. Hvor enkelt er det ikke å se på ting ved oss selv som feil, fordi vi sammenligner oss med andre? Her ser vi at Gud hadde en plan med hele oss, hver enkelt av oss. Det kan hende en av de tingene som blir nevnt taler ekstra til deg, ta det til deg! Så utdyper jeg noen av de..

These eyes You placed, to gaze upon Your face.. Gud har gitt oss øyne. Jeg tror Han har gitt oss øyne for å se alt han har skapt, se hverandre.. Men jeg tror også han har gitt oss øyne for at vi skal se den han er. Øyne som kan festes på Han midt i alt annet som prøver å ta fokuset vårt. Øyne som kan festes på han, når reklamen sier at vi burde se sånn og sånn ut.

This voice You've placed, to sing You songs of grace.. På samme måte som Gud har gitt meg min stemme, har han gitt deg din stemme. Det er noen ganger vanskelig å skjønne, men det er sant. Han har gitt meg min lyd, og deg din lyd. Songs of grace. Det handler ikke om at vi skal synge å prestere, men synge ut av nåde. Nåde som handler om at vi trenger ikke å gjøre noe, men får alt ufortjent.

This gaze You love, it captures You with one glance.. Er det lov å si at Gud blir betatt av blikket vårt? Jeg tror det. Når du løfter ditt blikk mot Gud, så blir han helt oppslukt i det. Et lite blikk, og Han er oppslukt!

Hele budskapet i sangen er det at vi er skapt for å leve et liv tett med Gud. Vi trenger intimitet som mennesker, og vi skal leve et liv i intimitet med Gud. Han har skapt alle sidene ved oss, for at vi skal kunne gjøre det, leve i intimitet med Han. Det er der alt kommer til sitt fulle. Der er i Guds hånd min passer best. Det er i Guds hage føttene mine går best..

I was made, for intimacy


3 kommentarer:

Spirea sa...

Så vakkert skrevet og jeg kan tenke meg dette også var vakkert sunget - i et bryllup. Så nydelige ord, så viktige ord - det å leve tett med Jesus, det finns jo ikke bedre. Men mange ganger er det lett å si at "joda, jeg setter Gud på førsteplassen" men når alt kommer til alt, så er både mann og barn på førsteplassen ganske ofte - noen ganger setter vi tilogmed oss selv først tror jeg. Jeg må stadig minne meg selv på hvem som skal være på min førsteplass, hvem det er viktigst at jeg er tett med, for klarer jeg det, så virker det også på alle de andre relasjonene på en god måte, og det er det jeg tror Gud ønsker også...
Eh..forstå det den som kan, men jeg håper det makes sense det jeg skrev her nå.
Og du? jeg har lest alt du har skrevet her i det siste, men ikke orker kommentere. Er litt nede for telling og da orker jeg ikke alltid skrive - men bare vit at du har en utrolig fin, oppbyggelig blogg. Takk og Gud velsigne deg. klem :)

Ellen Tveita sa...

Ida, jeg har ikke lest denne før nå! Så fint å bli minnet på den sangen... Og så fint å høre at den betydde mye for deg. Vi er så takknemlige for at dere sang i bryllupet vårt. :)

Ønsker deg et velsignet nyttår med gode intime stunder med Gud. :)

Jeg trenger det. Og glemmer det. Så ønsker meg selv det samme. ;)

A worshipping heart sa...

Skjønne Ellen - det er vi som er heldige som fikk synge i bryllupet deres!
Jeg ønsker meg det, og ønsker det for deg også :)

Håper vi plutselig sees! Klem