lørdag 9. juni 2012

En ny drøm settes ut i livet..


Flere ganger har jeg skrevet om drømmer, og det å ta steget inn i noe nytt. Jeg tror ikke dette er noe vi gjør en gang i livet, men flere. Noen ganger oftere enn andre, men vi skal hele tiden få lov til å gå inn i ny ting, og se flere av drømmene våre bli satt i livet. Da jeg for 1 år siden nå – hjelp! – bestemte meg for å flytte til London fortalte jeg etter hvert en del av prosessen rundt det, og hvordan det å ta et steg inn i noe nytt kan se ut.

Nå har det igjen kommet til at jeg skal ta steget ut i noen nytt, uten at jeg skal flytte på meg. Og selv om jeg ikke aner enda hvordan dette helt kommer til å se ut, eller når jeg kommer i mål, har jeg lyst til å fortelle dere det..

..jeg er i gang med å skrive bok!

Tror du jeg hadde sett for meg det for noen år siden? Nei. Jeg, som sikret meg god karakter i norsk gjennom at jeg var litt flink i nynorsk. Som såvidt husker noe av det som kjennetegner sjangeren eventyr og at en novelle er ganske kort – that’s it. Som for noen år siden hadde som en av de største utfordringene at jeg ikke klarte å sette ord på det som foregikk inni meg, og derfor valgte å ikke si så mye. ..jeg er i gang med å skrive bok. Uten at jeg vet hvordan man skriver en bok. Hva boken skal handle om er mye av det jeg skriver om her. Hjertet bak den er det med et lovsyngende hjerte. Hvordan ser det ut i hverdagen vi lever? Hvilke steg kan vi ta for å komme nærmere det? Og flere andre ting. Drømmen og lengselen min er at Gud gjennom det jeg skriver kan få vekke opp flere hjerter til å leve et liv i lovsang, og også gjennom det jeg skriver kan vise oss nye ting av hva det betyr å leve et liv i tilbedelse.

Jeg tror Gud har en plan med det, og jeg tror han gir meg noe å formidle. Gud bruker oss ofte på de områdene der vi ikke selv føler vi strekker til. Jeg er ydmyk i det, og gleder meg til å se hvordan den skal ta form. Det har lagt i meg en stund, og først nå føles det riktig. Jeg har fri fra jobb en dag i uka, og ser på det som en mulighet Gud har gitt meg til å skrive, i stede for å bli bekymret over at jeg ikke jobber fullt (selv om bekymringen kan snike seg på den også!) Det jeg gjør om dagen er å skrive ned alle tankene jeg får og skape ryggraden i boka..så får alt det andre praktiske (som jeg ikke aner hvordan jeg skal gjøre enda..) få fokus når det skal det.

Som sagt; jeg vet ingenting om når den blir ferdig. Jeg tar det steg for steg, og tar det i Guds og mitt tempo. Det siste jeg vil er at det skal bli noe som er et stress, og noe som jeg blir sliten av. Trenger jeg å fokusere på noe anna en periode, så gjør jeg det. Men jeg kommer til å oppdatere dere litt på hvordan det går underveis, sånn at dere kan følge med. Jeg tar i mot all forbønn med takk – og kommer absolutt til å fortsette med bloggingen ved siden av.

Om ikke du skal skrive bok – kanskje det er på tide at du også skal ta steget ut i det Gud legger foran deg? Gå inn gjennom den døren han har åpna? Det vil alltid være noe som forteller oss at vi ikke trenger å gjøre det nå, vi kan vente. Men jeg tror at på et punkt må vi ta steget – i tro.

Gå på de drømmene Gud har lagt i deg, og..

”..overgi dine gjerninger til Herren, 
så skal dine planer blir virkelighet”
Ords 16:3


7 kommentarer:

May Hilde sa...

Det kommer du nok til å klare kjempe fint! Jeg synes du er virkelig god på å formulere deg her på bloggen, kanskje det har utrustet deg til det du egentlig skulle: skrive bok. Jeg ønsker deg masse lykke til og skal be for at det skal legge seg til rette.
Ha en fin lørdag! Ps. Kjøper gjerne boka når den blir ferdig! :)

May Hilde

Jesus er svaret! sa...

Go for it!! kult!

Maria sa...

WOW! Så spennende! :)
Virkelig trosstyrkende å høre at du er i gang med å sette en drøm ut i livet :)
Og den boken vil jeg ha tak i når den kommer ut! :)
Guds velsignelse og inspirasjon over skrivingen fortsatt fremover!
Klem fra Maria

Anonym sa...

Så spennende! Kjør på! Ber Guds kreativitet og hjerte over arbeidet! :)

Kristin sa...

Å så spennende!!! Masse lykke til med skriveprosessen.. Kos deg med det!! Jeg skal be for deg:)
Klem!

Spirea sa...

Så bra at du følger hjertet, drømmer og det Gud har lagt på deg! Jeg tror Gud vil bruke deg på en spesiell måte i din skriving :) Som Maria her skriver, så er det trosstyrkende å høre at du gjør dette. jeg ønsker deg bare Guds rike velsignelse over arbeidet med boken og alt det du står i nå. Takk for et herlig innlegg og for at du delte det med oss. God klem til deg fra meg

ELISE sa...

Så utrolig glad jeg ble for å finne denne bloggen :-)

Så spennende at du skal skrive bok! Jeg skal be om Guds velsignelse over boken og deg :-)

Har akkurat i dag tatt en litt stor avgjørelse selv - å fortsette studiet mitt (har egentlig vært bestemt på å slutte i et halvt år nå). Stoler på at Gud har en plan for meg innen det jeg utdanner meg som :-)