torsdag 24. mai 2012

Ukens lovsang: Redd for sterke ord

Redd for sterke ord

Her er eg igjen å Gud 

eg håpar det er greitt 
Som oftast brukar eg å be 
den lista som Du veit 
Men no kjem eg for å sei Deg 
noko Du sa først til meg 
Du skal få høyra at eg elskar Deg 

Eg elskar Deg 
Eg er redd for sterke ord, 
men eg vil så gjerne bruka dei 
for gleda er så stor 
Eg elskar Deg, ingen kjærleik er som Din 
Eg ville berre sei: eg elskar Deg 

Eg har tenkt på bodet ditt, 
å elska Herren Gud 
Av hjarta, sjela, vitet mitt, 
men sanninga veit Du 
Gud eg klarar ikkje elska Deg 
for eg sjølv vil vera størst 
Kun om eg mottek kjærleik frå Deg først 

Kan eg våga sei: Eg elskar deg 
Eg er redd for sterke ord, 
men eg vil så gjerne bruka dei 
for gleda er så stor 
Eg elskar deg, ingen kjærleik er som Din 
Eg ville berre sei: eg elskar Deg


Denne låta husker jeg mest fra at den ble sunget som natta-sang for oss da vi var på speiderleir, av noen av lederne. Før jeg her en dag hørte den på nytt, og la litt mer merke til teksten..

Som oftast brukar eg å be den lista som Du veit.. Vi har en tendens til å komme fremfor Gud med en smørbrødliste med ting. Tanker vi har, utfordringer, eller ting vi er takknemlige for. Jeg sier ikke at det er galt å gjøre det, men noen ganger trenger vi å komme fremfor Han uten det. Komme fremfor Han bare fordi Han er den Han er, og bruke litt andre ord..


Men no kjem eg for å sei Deg 
noko Du sa først til meg.. Gud elsket oss først. Gud elsket deg først, og Han sa det til deg først. Det handler ikke om at vi må gjøre noe spesielt, eller elske Han - så elsker han oss. Vi elsker gjennom at Han har vist oss sin uendelige kjærlighet først!
Gud eg klarar ikkje elska Deg for eg sjølv vil vera størst.. Hvor ærlig er ikke dette å si? Uavhengig av om du kan si at dette er noe som gjelder for ditt liv på alle områder, tror jeg du kan være enig i at du på et eller flere punkt ikke har klart å overgi alt til Gud, og elske Han med hele deg, fordi at det går ut over måten andre ser på deg? Eller går det ut over hvordan du kan bruke tiden din? Går det ut over ryktet ditt? Så blir spørsmålet videre..er det verdt det? Er det verdt å ikke klare å hengi seg helt til en Gud som elsket deg først, fordi det kan påvirke disse tingene? Kanskje det ikke påvirker de på en så negativ måte som du tror!


Eg er redd for sterke ord.. På mange områder er det nok enkelt for oss å bruke ord som er ganske sterke, og som det ligger mye i. Vi sier de enkelt. Men så er det de tre ordene vi gjentar om og om igjen i denne sangen. Er det tre ord som det er enkelt å bruke? Jeg vet ikke med deg, men jeg måtte gå noen runder med meg selv før jeg sa det til min kjære. Ikke nødvendigvis fordi jeg var i tvil, men fordi jeg ville vite at jeg mente det som ligger i de ordene.


Det er greit å tenke gjennom det å si de ordene, men ikke være redd for å bruke de. Jeg tror Gud elsker å høre når vi kommer fremfor Han uten den lange lista, men kun med tre enkle ord. Han ser hjerte ordene kommer fra, og han ser hva som ligger i det.


Eg ville berre sei: eg elskar Deg


1 kommentar:

Spirea sa...

Det der er en sang jeg har et forhold til. Det var den første sangen jeg sang solo på i relativt voksen alder. Det er liksom litt annerledes å synge solo når man er 6 år - enn når man er 20 ;) hehe...det gikk forresten skikkelig dårlig (mest sannsynlig fordi en jeg var forelsket i satt på første rad i kirka..hehe..) Men det er en fin tekst syns jeg, med sterke ord som jeg er enig med deg i at det er bra å tenke gjennom. Jeg og gikk noen runder før de ordene ble sagt til min kjære- det er viktige ord som betyr mye. Det er ikke noe man flåser med, syns jeg. Takk for at du delte din tolkning av teksten og dine tanker rundt det. Herlig - som alltid. Håper du har gode dager? her nyter vi sol og varme og sørlandet på det beste. Mange klemmer fra meg til deg