torsdag 3. mai 2012

Takkesang

I dager med glede og dager med sorg.. synger vi i ”Jeg vil gi Deg o Herre min lovsang”, som er en av hjertelåtene mine. Her om dagen leste jeg et bibelvers som gav meg noen nye tanker rundt dette.

”Den som ofrer takkesang, ærer Meg.
Og den som følger den rette veien skal jeg la se Guds frelse.”
Salme 50:23

Vi kan ta for oss dager med glede først. Hvor enkelt er det ikke å takke Gud og lovsynge de gangene livet er en dans på roser? Men hvor enkelt er det ikke også å glemme Gud i de periodene, fordi vi ikke føler vi trenger Han på samme måte? Her trenger vi faktisk å bli bevisste på alt vi har å være takknemlige for, og det å ære Gud og takke Han for at livet er så bra som det er.

Så kommer dagene med sorg.. Som alle andre, opplever jeg også de utfordrende dagene. Da er det ikke like enkelt å takke Gud for at Han kun har tanker om fremtid og håp, eller at du ikke trenger å bekymre deg. Da er det ikke enkelt å ta blikket bort fra det som er vanskelig, og løfte det mot Gud. Det er likevel viktig å gjøre det, og en enorm kraft i å gjøre det. Jeg sier ikke at du trenger å late som alt er bra, smile og danse, selv om vi noen ganger trenger det også. Men det handler om at du i de dagene som er krevende sier til Gud at du trenger Han. Ikke trekk deg bort, og la løgntanken om at Han har forlatt deg og du må klare dette selv få feste seg.

Salmene er en bok i bibelen jeg leser mye i. Om du gjør det vil du fort se at David, som har skrevet mange av de, var ganske ærlig om hvordan han hadde det. Han sier flere ganger til Gud ”Hvorfor har du forlatt meg?” eller ”Hvor lenge må jeg vente?” Og det er helt greit! Vi har lov til å komme ærlige fremfor Gud, vi trenger ikke ha alt på stell først. Men så kan vi lære noe mer av David. Han avslutter alltid med å takke Gud for hvor stor Han er. Takk Gud for at Han kommer til å gripe inn. Takke Gud for at om han ikke skjønner en ting av det som skjer; hvorfor det må skje, og hvordan det skal ende – så vet han at Gud har kontroll.

”Den som ofrer takkesang, ærer Meg.
Og den som følger den rette veien skal jeg la se Guds frelse.”
Salme 50:23

Det kan noen ganger føles som et offer å skulle takke. Vi føler oss urettferdig behandlet, og synes ikke vi fortjener det som skjer. Jeg tror fortsatt på sannheten om at Gud kun vil oss gode ting. Vi har som mennesker lett for å gi skylda til Han om noe går galt, jeg gjør det av og til selv. Gir Gud skylda for at han ikke fikser situasjonen – for Han har da makt til å gjøre det? Jeg har ikke et svar på hvorfor ting skjer som det gjør. Det jeg vet er at jeg kan være veldig frustrert over noe jeg går gjennom, men se i etterkant at det er noe jeg har lært masse av, blitt sterkere av, og blitt utrustet til noe som skal skje i fremtiden gjennom. I de situasjonene kan det føles som et offer å skulle takke. Men det står her at den som ofrer takkesang ærer Gud. I de dagene med sorg trenger vi kanskje å huske dette. Velg å takke Gud for noe – det kan være den minste ting! Tell velsignelsene rundt deg, i stede for utfordringer. Tallet du kommer til er nok høyere enn du tror. Det hjelper deg å ta blikket bort fra det som er krevende, og opp på Gud – som faktisk ser hele sangen.

Ha en fin dag videre i vårsola!


3 kommentarer:

Daniella sa...

Halleluja for en fin blogg! Fant den via Hjertespor. Gud velsigne deg rikelig. Følger deg videre :-) Klemmer fra Daniella

A worshipping heart sa...

Tusen takk Daniella - det var en hyggelig kommentar å få! Håper helgen din er god, og full av velsignelser! Klem, Ida :)

Beate sa...

Min favorittsang den du skriver om her. Tusen takk for at du skriver så fint om så mange verdifulle lovsanger og at du skriver om tjenesten din. Det er en verdifull og viktig tjeneste du har og jeg håper du kjenner at du klarer stå i det tross kamper du vil møte. Syng for Herren med et hjerte fylt av glede!
Jeg ble anbefalt bloggen din av Spirea . Hun skrøt sånn av denne bloggen og det var særlig ett innlegg hun anbefalte meg og det traff meg midt i magen (eller hjerte) og jeg forstår hvorfor hun ville jeg skulle lese. Følger deg videre her og gleder meg til å lese videre. Må Gud velsigne det du står i. Mange hilsener fra Beate