lørdag 19. mai 2012

Gud er kjærlighet

Dette er en del av innleggene jeg skriver om hvem "Den Gud vil tilber" er


Kjærlighet..kan oppleves på så mange måter. Den kan oppleves trygg, givende, omsorgsfull, gledesfylt, trofast. Noen ganger kan vi oppleve andre ting. Vi kan oppleve noe som er utrygt, som tar mer enn det gir, som ikke bryr seg, som fører med seg sorg, og som svikter. Tror du det betyr at det er kjærligheten som har blitt sånn?

Mange steder i Bibelen står det om Guds kjærlighet. Har du lest "Kjærlighetsbrev fra Gud"?

Mitt Barn… 
Du vet kanskje ikke hvem jeg er, men jeg vet alt om deg..Sal 139:1 Jeg vet når du sitter og når du står oppreist..Sal 139:2 Jeg er vel kjent med alt du er..Sal 139:3 Til og med hvert eneste hårstrå på ditt hode vet jeg om..Matt 10:29-31 

For du ble skapt i mitt bilde..1. Mos 1:27 

I meg lever du og beveger deg og er til..Ap gj 17:28 
For du er min slekt.. Ap gj 17:28 
Jeg kjente deg allerede fra før du ble unnfanget..Jer 1:4-5 
Jeg bestemte deg da jeg planla skapelsen.. Ef 1:11-12 
Du var ikke en feiltagelse, for alle dine dager er 

skrevet opp i min bok..Sal 139:15-16 

Jeg fastsatte den eksakte tiden for din fødsel og hvor 
du skulle bo..Ap.gj. 17:26 
Du er skremmende og vidunderlig skapt..Sal 139:14 
Jeg vevde deg sammen i din mors mage..Sal 139:13 

Og jeg dro deg fram den dagen du ble født..Sal 71:6
Jeg har blitt fremstilt feil av dem som ikke kjenner meg..Joh 8:41-44 
Jeg er ikke langt borte fra deg eller sint, jeg er 
sann kjærlighet..1 Joh 4:16 
Og det er mitt dypeste ønske å få gi deg min kjærlighet ..1 Joh 3:1 
Rett og slett fordi du er mitt barn og jeg er din far..1 Joh 3:1 
Jeg tilbyr deg mer enn din jordiske far noen gang 
har kunnet tilby..Matt 7:11 
For jeg er den perfekte far..Joh 5:48 
Hver god gave som du mottar kommer fra min hånd..Jak 1:17 
For jeg er din forsørger og den som møter alle dine behov..Matt 6:31-33 
Min plan for din fremtid har alltid vært fylt med håp..Jer 29:11 
Fordi jeg elsker deg med en evig kjærlighet..Jer 31:3 
Mine tanker for deg er like talløse som sandkornene 
på stranden..Sal 139:17-18 
Og jeg fryder meg over deg med jubel..Sef 3:17 
Jeg vil aldri slutte med å gjøre godt mot deg..Jer 32:40 
For du er min verdifulle eiendom..2. Mos 19:5 
Av hele mitt hjerte og hele min sjel ønsker jeg 
at du skal slå rot..Jer 32:41 
Og jeg vil vise deg store og vidunderlige ting..Jer 33:3 
Dersom du søker meg av hele ditt hjerte, vil du finne meg..5. Mos 4:29 
Ha din lyst i meg, og jeg vil gi deg alt ditt hjerte ønsker..Sal 37:4 
For det er jeg som gir deg disse ønskene..Fil 2:13 
Jeg er i stand til å gjøre mer for deg enn du kan klare å forstå..Ef 3:20 
For jeg er din største oppmuntrer..2 Tess 2:16-17 
Jeg er også den Far som trøster deg under alle 
dine problemer..2 Kor 1:3-4 Når du har hjertesorg, er jeg nær deg..Sal 34:19 Som en hyrde bærer et lam, har jeg båret deg nær til mitt hjerte..Jes 40:11 En dag vil jeg tørke vekk hver eneste tåre fra dine øyne..Joh Åp 21:3-4 Og jeg vil ta vekk hver eneste smerte du har lidd her på jorden..Joh Åp. 21:3-4 Jeg er din Far, og jeg elsker deg slik jeg elsker min sønn Jesus..Joh17:23 For min kjærlighet for deg er forløst i Jesus..Joh17:26 Han er det nøyaktige bilde av min eksistens..Heb 1:3 Han kom for å demonstrere at jeg er for deg, og ikke imot deg..Rom 8:31 Og for å fortelle deg at jeg ikke teller dine synder..2 Kor 5:18-19 Jesus døde slik at du og jeg kunne forsones..2 Kor 5:18-19 Hans død var det ultimate uttrykk for min kjærlighet til deg..1 Joh 4:10 Jeg ga opp det jeg elsket for å prøve å få din kjærlighet..Rom 8:31-32 Dersom du mottar min sønn Jesus som gave, da mottar du meg..1 Joh 2:23 Og ingenting vil noen gang skille deg fra min kjærlighet igjen..Rom 8:38-39 Kom hjem og jeg vil holde det største selskapet himmelen noen gang har sett..Luk 15:7 Jeg har alltid vært Far, og vil alltid være Far..Ef 3:14-15 Mitt spørsmål er..Vil du være mitt barn?..Joh 1:12-13 Jeg venter på deg..Luk 15:11-32Dette er opprinnelig skrevet på engelsk, og hvem som har skrevet det vet jeg ikke. Det jeg liker ved det, og grunnen til at jeg tok det med er hvordan det peker på så mange bibelsteder som sier noe om Guds kjærlighet til oss. Som jeg skrev på toppen, er det mange måter man kan oppleve kjærligheten. Eller - er det ting vi opplever som vi sier er kjærligheten? Prøv å henge med, så skal jeg prøve å forklare.. Noen ganger i løpet av livet kan vi oppleve ting som er utfordrende. Det kan være noe vi så på som sterk kjærlighet, som plutselig skuffet oss. Det kan hende du levde et liv tett på Gud, som er kjærlighet. Over en liten periode følte du at han ble fjernere og fjernere, før du følte deg sviktet og forlatt. Det kan hende du ikke føler deg elsket, eller det kan hende du føler deg urettferdig behandlet. Jeg har ikke noe fasitsvar på ting som skjer i verden, men en ting kan jeg si: jeg tror ikke de tingene vi opplever som vanskelig og noe vi setter spørsmålstegn ved er kjærligheten i den forstand at kjærligheten har blitt noe negativt. Skjønner du? Fordi om vi kan oppleve det i settinger der vi opprinnelig tenker at kjærlighet er grunnlaget, tror jeg ikke det at vi kan oppleve kjipe ting betyr at da er det kjærligheten som er kjip. Gud er kjærlighet. Vi opplever kjipe ting, men det betyr ikke at de kjipe tingene da kommer fra kjærligheten, som er Gud. 


Jeg har en kjæreste som viser meg mye kjærlighet. Noen ganger kan det være ting som oppleves veldig positivt der og da. Andre ganger gjør det faktisk ikke det, før en stund senere. Vi kan snakke om ting som jeg opplever som kjipt. Ikke fordi han mener det kjipt, men fordi det utfordrer meg. Fordi det fører til at jeg må ta en bestemmelse på noe, må velge å la stoltheten fare og stole på han i situasjoner der jeg før har klart meg på egenhånd, fordi jeg trenger å lære noe. Uavhengig av hvordan jeg opplever de situasjonene betyr ikke det at kjærligheten hans til meg har endret seg - og blitt til noe kjipt! Kan virke innviklet noen ganger, men likevel så enkelt? Kjærligheten ligger i grunn..


Dette temaet er utfordrende å skrive om, og jeg klarer nok ikke engang omfavne halvparten av det man kan si. Samtidig som det burde være så enkelt. Kjærligheten kan føles innviklet, samtidig som den er enkel.


Hva betyr det at vi tilber en Gud som er kjærlighet?


Det betyr at vi kommer fremfor en Gud som elsker oss over alt. Som viser oss sin kjærlighet på forskjellige måter, og den kjærligheten endres ikke ut i fra hvordan vi opplever det. Som i det at han er kjærlighet ønsker å bare bruke tid sammen med oss. Som vi ikke trenger å prestere eller gi for å komme fremfor. Som ikke skyver oss unna om vi føler vi ikke strekker til. Som har sagt at Han elsker oss uavhengig av om vi har gjort noe vi angrer på. Kanskje vi noen ganger trenger å godta at det er så enkelt som at..


..vi tilber en Gud som elsket oss først!2 kommentarer:

Kristin sa...

Så fint å lese:) Vi gjør det ofte vanskeligere enn det er, det føles sånn i blant! Men så enkelt er det, tenk så fantastisk.. :)
Så flott å bli minnet om dette!
Klem Kristin:)

Anonym sa...

Kjære Ida ! Kan jeg få kopiere Kjærlighetbrevet du har skrevet her , og satt det på facebook? jeg mener å ha lest det før en plass, men er det du som har satt det sammen må jeg spørre om lov først. Du skriver så mye bra her inne , jeg er takknemlig til Herren Gud vår Far, Og til deg. Takk, for at du deler Guds ord med oss. Gud velsigne deg ! hilsen Ragnhild C