tirsdag 22. mai 2012

En hyrde som leder flokken

Som lovsangsleder skal man løfte blikket mot Gud, og gi Han ære. Det er viktig å selv lovsynge, og ikke ha tankene en helt annen plass. Samtidig er man lovsangsleder. Du skal lede i lovsang. Har skrevet om dette tidligere, der jeg kommer med tips, og påpeker viktigheten av det å lede. Kan lese HER


Her om dagen hørte jeg et seminar av Kari Jobe (Youtube kan brukes til mye bra!!) der hun blant annet snakket om dette, og tenkte jeg ville dele det med dere. Hun snakket om lovsangslederen som en hyrde som skal lede en flokk. Hyrden leder flokken sin til et sted der de kan spise og drikke, finne hvile og få påfyll.


Jeg synes dette var et veldig bra bilde på det, og som lovsangsleder må jeg faktisk tenke på dette. Det er min oppgave å gi flokken (jeg mener det ikke som noe negativt å kalle menigheten en flokk med sauer - det er bare et bra bilde på det!) til det stedet. Jeg skal samle de, og hjelpe å løfte blikket bort fra alle hindringene langs veien, og de tingene som prøver å ta oppmerksomheten. Det er en tjeneste jeg står i, som Gud har satt meg i. Men så kommer et viktig poeng. Det er ikke jeg som skal gi de det de trenger på det stedet - det er Gud! Det er ikke min oppgave å skulle gi av meg selv. Jeg stiller meg til disposisjon, og lar Gud bruke meg for å lede de dit - til det stedet der Han vil gi de å spise og drikke, la de finne hvile, og gi påfyll.


"Han lar meg ligge på grønne enger. 
Han leder meg til hvilens vann. 
Han fornyer min sjel."
Salme 23:2-3

Bildet er lånt fra google.no

Noen ganger kan vi ha kommet til det stedet, men rote oss litt bort igjen. Det kan være tanker, bekymringer, sidemannen..som tar fokuset vårt. Da må man som hyrde, som lovsangsleder, hente flokken inn igjen. Kanskje du må be en bønn, si noen ord. Gjøre noe som leder for å igjen rette blikket mot Gud og lede alle sammen tilbake til det stedet, til Guds nærvær. Gud flykter ikke, Guds nærvær blir ikke borte. Vi må bare klare å være der, og ikke la ting rundt få fokuset vårt.

Det var dagens tanker fra meg. Som lovsangsleder skal du lede flokken til det stedet, og du må ta noen valg og bestemmelser for å klare det. Når du har ledet de dit er det Gud som skal møte de på den måten de trenger, det er ikke de. Vi kan noen ganger rote oss litt bort, og da er det viktig å igjen huske på tjenesten du står i, og oppgaven du har som hyrde. Lede flokken din inn i Guds nærvær.

Ha en god tirsdag alle sammen - nyt sol og varme!
Ingen kommentarer: