søndag 27. mai 2012

En Gud som vet hvem du er

Dette er en del av innleggene jeg skriver om hvem "Den Gud vi tilber" er


Har du sett Blood Diamond? Jeg skal ikke reklamere for den, men det er en film jeg på flere måter synes er veldig sterk. Etter en dag på stranda i går satt jeg og  min kjære ute i varmen og så den, og det var spesielt en del av den som gjorde inntrykk på meg. Følg denne linken, så får du se den. Dette skjer etter at faren har gått gjennom kjempe mye for å få sønnen sin tilbake. Sønnen som over en periode har vært en del av en gruppe som gjør helt grusomme ting, fordi han ble kidnappet, og tvunget med på det gjennom måten de snakket til han.


Jeg tror ikke Gud ligner på faren til denne gutten på alle områder, men på noen måter gjør han det. Gud gjør det han kan for å vinne oss tilbake. Det jeg legger mest merke til her er måten han snakker til gutten sin på. Gutten har gjort mange ting som ikke er bra i det hele tatt, uten at det er noe han egentlig ville gjort. Men faren minner han på hvem han egentlig er. Faren mater han med sannheter om den han er, og fokuserer ikke på de tingene han har gjort. Faren vet at de tingene han har gjort er ikke noe han egentlig ville.


Det samme gjelder Gud. Det kan hende du går gjennom ting i løpet av uka, og gjør ting, som egentlig ikke er helt deg. Kanskje du slenger deg med på baksnakking på skole eller jobb? Jeg sier ikke at du skal fortsette å gjøre det, og tenke at "Gud vet jeg egentlig ikke vil, så da kan jeg gjøre det"! Men ikke la det være noe hindrer deg fra å komme nære Gud. Ikke la det være noe som hindrer deg fra å la han omfavne deg.


Lytt til de sannhetene Gud sier om hvem du er! Han har skapt deg, og sett deg utvikle deg. Han har sett hvordan prosesser du har gått og går gjennom former deg, og han skjønner tankegangen din. La Han få fortelle deg hvem Han har skapt deg til å være!


"For Du har skapt mine nyrer,
Du har vevd med i mors liv.."
Salme 139:15


..og sånn fortsetter denne salmen. En salme som viser hvor godt Gud kjenner oss, og vet hvem vi egentlig er.


Ikke velg å komme fremfor Gud i lovsang sånn som denne gutten kommer fremfor faren sin. Ikke sett opp et våpen og gjem deg bak det. Ikke fokuser på de tingene du vet har vært feil. Igjen, jeg mener ikke at vi skal fortsette å synde, vi skal be om tilgivelse og legge det fremfor Gud. Du tilber en Gud som kjenner deg!


Den Gud du tilber lengter bare etter at du skal få være alt du er skapt til å være, uten å være bundet av press til å gjør ting som egentlig ikke er helt deg. Og han ønsker å å fortelle deg og vise deg hvem Han har skapt deg til å være!


Ingen kommentarer: