tirsdag 3. april 2012

Ukens lovsang: Opphøyd Gud

Opphøyd Gud

Opphøyd Gud, Majestet
Himlens Herre, Du bur i meg
Milde frelsar, kjærast ven
Sterk forløysar som var og som er
Alt eg er, Gud, fell for Din fot

Å Majestet, eg bøyer kne
Eg legg mitt alt, mi ære, ned
I opphøyd prakt, går ei min veg
Mitt liv for Deg, min Majestet

Himmel, jord, lovar Deg
Evig kjærleik, min himmelveg
Vann nasjonar, kvar ei sjel
Til Din trone drog Du meg sæl
Alt eg er, Gud, lovsyng Ditt navn


Himlens Herre, Du bur i meg.. Vet du det? Han som skapte himmel og jord, han som vant over døden, han som bare er god, han som gjør alle ting mulig - han bor i deg! Vi hørte kanskje som barn det at Jesus bor i hjertet vårt. Så glemmer vi det av og til, vi glemmer storheten og kraften som er i det. Himmelens Herre bor i meg!  

Alt eg er, Gud, fell for Din fot.. Å legge ned alt for Gud er utfordrende, og må ofte gjøres flere ganger. Det har hvertfall jeg gjort. For det er så mange ting vi styrer selv, som vi ikke skjønner helt selv en gang. Økonomien din? Valgene dine? Velg å si at du legger ned alt for Jesu føtter - det er den tryggeste plassen det kan ligge!

Eg legg mitt alt, mi ære, ned.. Og dette er kanskje det som er vanskeligst å legge ned noen ganger. Mi ære. Meg selv. Hva andre tenker om meg. Om navnet mitt er i fokus. Om jeg ønsker å få masse tilbakemeldinger til det jeg har gjort. Meg. Vet du - lovsang handler ikke om oss! Så da kan vi like godt legge ned vår egen ære med en gang.


I opphøyd prakt, går ei min veg.. Hva personen som har skrevet sangen har ment her vet jeg ikke, men jeg tolker det på denne måten: den veien vi går med Gud handler ikke om at vi skal bli opphøyet av mennesker. Ja, som menneske trenger man bekreftelse når man gir av seg selv. Men likevel; vi skal ikke gå en vei i opphøyd prakt. Igjen, det handler ikke om oss.


Himmel, jord, lovar Deg! Jeg synes det er noe sterkt ved dette, som jeg har nevnt før. Himmel og jord - lover Deg. Vi er ikke alene om å lovsynge. Når vi ærer Gud gjør vi det sammen med englene i himmelen - et stort englekor. Og vi gjør det sammen med alle de andre menneskene på jorda som også lovsynger. Ikke se smått på det, og tenk at du gjør noe alene - se det store bildet. Og midt i det store bildet elsker Gud DIN lovsang!


Alt eg er, Gud, lovsyng Ditt navn.. Igjen bunner det ut i det at alt vi er, er skapt for å ære Gud. Alt. Ære Gud. Det er ikke oss selv, vårt eget navn, det handler om. Denne låta fant jeg ingen lydfil på,men er på den nyeste plata til Anders Skarpsno som heter "Ny tid"

4 kommentarer:

Spirea sa...

Så herlig at dette er ukens lovsang, den har jeg nemlig et sterkt forhold til. jeg er ikke lenger lovsangsleder, men da jeg var i den tjenesten var dette en av de sangene jeg elsket å synge/spille. Teksten er fantastisk - og jeg elsker den ene setningen " i opphøgd prakt går ei min veg" - og tolker den som deg, at vi skal ikke opphøye oss selv, men gi all ære til Gud. Nydelig! :)
Så håper jeg du har en herlig påske der hjemme i Froland :) Veldig koselig med alle hilsener du har lagt igjen på bloggen min - tusen hjertelig takk, det varmer veldig!! Blir helt rørt jeg...Så fint at vi kan følge med på hverandre og backe hverandre opp :)) Ønsker deg en fortsatt god påske du ukjente venn :) klem fra ei som er noen minutter unna ;)

Silje sa...

Denne sangen er fantastisk! :D

Anonym sa...

Hvem har skrevet denne? Er den utgitt av noen artist? Sang den på Hedmarktoppen 2012. Fantastisk!!!

A worshipping heart sa...

Silje: Helt enig!

Anonym: Enig, den er helt fantastisk. Den har original tittelen "King og Kings Majesty" og både tekst og melodi er skrevet av Jarrod Cooper. Den er oversatt til norsk av Ole Henry Halleraker. Den er nettopp gitt ut på den nyeste plata til Anders Skarpsno - som er veldig bra. Den selges på Bok&Media butikker, diverse andre kristne bokhandler, på stevner i sommer, eller direkte fra Anders. Anbefales virkelig!! Håper du koste deg på Hedmarktoppen - og kan nyte resten av sommeren :) Klem fra Ida