onsdag 18. april 2012

”Jeg hørte stemmen din i bakhodet hele veien Ida..”

..har jeg fått høre flere ganger. Som jeg har nevnt før jobber jeg daglig som personlig trener, og det er i denne sammenhengen jeg har fått høre det. En del av jobben min er å trene folk som f. eks. skal løpe et løp. En stund før starter de å ha time hos meg 1 gang i uka, der vi trener til det de skal, og pusher grenser. Underveis i timen er det flere ganger at motet kan forsvinne litt. Kroppen kan føle seg sliten. Hodet kan si ”nå klarer du ikke mer”. Det som skjer er at der kommer jeg med andre sannheter. Der det er kroppen som svikter sier jeg hva som trengs for å klare det. Der hvor hodet sier at du ikke har mer å gi sier jeg det motsatte. Jeg ser det utenfra. Jeg står kanskje med pulsklokke i hånden, og vet at personen som løper har mer å gå på – maks er ikke nådd.

Den første timen vi har etter løpet kommer kommentaren.. ”jeg hørte stemmen din i bakhodet hele veien Ida..”

Livet ditt i lovsang, når du leder lovsang, kan du se på som et løp. Og du trenger en personlig trener som kan plante noen sannheter i deg! Noen ganger blir kroppen sliten, og du føler du fysisk ikke har mer å gi. Noen ganger sier hodet stopp, og tankekjøret kan prøve å plante løgner i deg. Du trenger å ha en stemme i bakhodet som da sier; nei – ikke gi deg her! Du har mer å gå på! Løfte blikket! Se mot målet! Et minutt av gangen!

Og hvem er den personlige treneren din? På samme måte som disse personene har satt av tid til å bruke med meg jevnlig, må du sette av tid til Gud jevnlig. Det er når du gjør det at sannheter blir talt. Sannheter som ligger i bakhodet ditt. Sannheter som du kan høre om kroppen plutselig skulle bli sliten, eller tankene sier: du klarer ikke mer. Som i historien om Marta og Maria.. ”Maria har valgt den gode del, som ikke skal bli tatt fra henne.” Luk 10:42. Maria valgte å bruke tid i Guds nærvær der Han kunne plante sannheter.

Gjelder dette bare når jeg står i lovsang? Nei, det gjelder også dagligdags hendelser. ”Jeg hørte stemmen din som sa du har sterke bein da jeg skulle gå opp trappa til 7 etasje for å komme hjem fra jobb”.

Akkurat som at treningsøktene jeg pusher disse personen gjennom ofte er tøffe, og krever ekstra – kan det faktisk noen ganger kreve litt å bruke tid med Gud, fordi det er så mye annet som tar oppmerksomhet, tid og fokus. Og det kan være en kamp, for jeg tror ikke djevelen er fornøyd med at du bygger et sterkere forhold med Gud og at du blir sterkere.

Men stå i kampen! Bestem deg –
la Guds sannheter få være det som plantes,
og ligger der når kampene kommer og løpet blir ekstra tøft!


1 kommentar:

Spirea sa...

Fantastisk herlig å lese! Dette var til oppmuntring for meg - og jeg skal så absolutt prøve å høre etter Guds stemme i hverdagen. Alt makter vi i ham som gjør sterk, ikke sant? Gjelder bare å tro det også ;)
Må være inspirerende for deg å ha den jobben som gir sånne tilbakemeldinger :) Stå på - med alt, og fremfor alt å tjene Gud. Klem :)