lørdag 7. april 2012

Frihetens Konge!

Dette er en del av innleggene jeg skriver om hvem "Den Gud vi tilber" er


I tilbedelse og lovsang går vi inn i det som vi er. Det handler ikke om oss, vi vender blikket mot Gud. Likevel er det lett å bli påvirket av den vi er, og mest kanskje det vi er bundet av. Hva vi er bundet av kan være så mye. Du kan være bundet i bekymring - noe som kan være utfordrende og krever en bestemmelse noen ganger daglig på at det ikke skal binde deg. Du kan være bundet av dårlig selvbilde. Du kan være bundet av en følelse av at du må være vellykket. Du kan være bundet av forventninger rundt deg. Du kan være bundet av at du går i noe som du kun går i fordi du alltid har gjort det - men du vil egentlig noe annet.


Tror du Gud vil at du skal være bundet til disse tingene? Nei!


"Herren setter fri dem som er bundet"
Salme 146:7


Skjønner du hva det betyr? Det betyr de tingene som kan binde deg - de kan Gud sette deg fri fra. Det er ikke alltid vi ser det selv, fordi vi har vårt syn på det. Vi skaper oss løsninger på utfordringene i hodet vårt, og ser kanskje ikke alltid måten Gud løser det - fordi det ikke var det vi forventet. Det endrer ikke det at Gud er frihetens Konge. Det er en lovsang som går..For Du er Frihetens Konge
Frihetens KongeDet er en makt og kraft i lovsang som går langt forbi det vi kan se, mye fordi vi gir Gud fokus. Og da tror jeg også det er en makt i det å gjennom lovsangen synge ut at Gud er frihetens Konge. Du kan med frimodighet synge ut at det som binder deg, det kan Gud sette deg fri fra.


Bildet er lånt fra google.no


Du er ikke skapt til å leve et liv der ting skal få binde deg, 
hindre deg fra å leve livet fullt ut, 
eller hindre deg fra å løfte blikket mot Gud og den Han er. 
Så husk på at den Gud du tilber, Han er frihetens Konge - 
og ønsker å få sette deg fri!
1 kommentar:

Spirea sa...

Så sant det du skriver om hvordan Gud kan sette fri og VIL sette fri. Nydelig påminnelse -og Frihetens Konge er en av mine favorittsanger! Takk :) For tiden tror jeg at jeg er litt bundet av bekymring dessverre - er for mye som presser på på alle kanter. Jeg må jobbe med det - eller kanskje heller la Gud få jobbe med meg ;)
Håper du hadde en fin påske hjemme? :) Ønsker deg fine dager videre i uken. God klem