lørdag 28. april 2012

En Gud som ser til hjertene våre

Så alt for ofte får det ytre fokus. Hvordan håret vårt ser ut, hvilke klær vi har, hvordan kroppen ser ut, hvordan vi spiller eller synger, hvor flinke vi er til å be høyt, hvor mange ”likes” vi får på det vi legger ut på facebook, hvor vellykket vi er, hvordan livet alltid smiler og vi ikke har noen utfordringer.

”For mennesket ser på det ytre,
men Herren ser til hjertet”
1. Sam 16:7

Visste du at den Gud vil tilber ikke ser på det ytre – men til hjertene våre? Noe av det beste jeg vet er å være sammen med mennesker som jeg er veldig nær med. Fordi jeg vet at de ser forbi det ytre. De ser ikke på om jeg har tatt på meg en fin genser eller ikke, de ser til hjertet mitt, og hvordan jeg har det. De ser ikke på om jeg klarer å holde maska og være vellykka, de vil at jeg skal dele hjertet mitt akkurat sånn det er. Men som jeg skrev tidligere er det dessverre sånn i den verden vi lever, at det ytre får alt for mye fokus. Og det kan vi lett dra med oss inn i en lovsangs setting.

Vi kan tenke mer på at andre ser på oss, og hvordan vi tar oss ut, enn på Gud. Og hvis vi da ikke føler oss bra nok overfor mennesker, ytre sett, så føler vi oss ikke bra nok til å lovsynge. Det er dessverre sånn, at du vil ikke alltid oppleve å få så mange ”likes” du skulle ønske. Og hva gjør det egentlig med deg? Hvor mange trenger du for at det er nok? Og blir det egentlig noen gang nok? Når det kommer til ytre ting blir vi av en eller annen grunn ikke helt fornøyd, fordi vi ser nesten alltid noe feil, og ser noe hos andre rundt oss som vi liker.

Her vil jeg da bare tale litt sannhet inn i livet ditt, via bibelverset over, og si: Gud blåser i hvilken genser du har på deg – han lengter etter hjertet ditt! Han vil du skal komme fremfor han med et ekte og ærlig hjerte. Det er der livet skal springe ut fra! Det er der lovsangen skal springe ut fra! Ikke fra et ytre som hele tiden kan la seg påvirke av alt og alle rundt. Men fra et hjerte som er grunnfestet i det at Gud ser forbi det mennesker ofte ser på, og til den du er. La lovsangen springe fra hjertet ditt, uten at det må gå via alt det ytre.

Du tilber en stor og mektig Gud, som ser

Lengselen i hjertet ditt!

Hvordan du har det i hjertet ditt!

..og ønsker og styrke hjertet ditt sånn at det er
der livet ditt springer ut fra!


4 kommentarer:

Maria sa...

Tusen takk!:)
Trenger å høre dette gang på gang!
Er så glad for at jeg har funnet bloggen din! Setter stor pris på den!
Den treffer meg ofte rett i hjertet!
Klem fra Maria

Jesus er svaret! sa...

Amen

Spirea sa...

Dette var nydelig skrevet, Ida! Takk for at du skriver det Gud har lagt på ditt hjerte - for det treffer andres hjerter, som mitt! :) Må Gud velsigne deg skjønne du! Håper du har gode dager? Tenker mye på deg...
Ps. jeg har ny bloggadresse...håper du følger med meg videre. God klem fra Spirea

Anonym sa...

Wow, takk!! Trengte virkelig å høre det her akkurat i dag! Det er så "godt" å høre at andre også kjenner på det, lo godt da jeg leste "hvordan håret vårt ser ut".. Har akkurat farga det, og mindre fornøyd med det. MEN så ble jeg mint på dette verset og kom inn på siden din der du utdyper det! TAKK, det er så viktig å minne seg på at hjertet er det Gud ser til - alltid. Takk! :)