søndag 15. april 2012

En Gud som ikke ser etter feil

Dette er den del av innelggene jeg skriver om hvem "Den Gud vi tilber" er

Er du som meg - at når du ser på deg selv om dine egne prestasjoner, så er det ofte feilene du henger deg opp i? Du ser ikke de tingene som er bra, eller som du gjorde bra - du ser feilene? Vi ser kanskje de gode tingene også, men av en eller annen grunn gir vi ikke de noe fokus. Visste du at den Gud vi tilber; Han ser ikke etter feil? Den Gud vi tilber; Han er ikke ute etter å finne noe han kan rakke ned på, eller ta oss på. Han er ikke ute etter å pirke, for å oppnå det feilfrie.

For en stund siden skulle jeg lede lovsang. Noen dager før kjente jeg ganske tydelig at vi skulle synge en låt vi ikke hadde sunget før, og det var en låt som kom til å kreve ganske mye mer av meg vokalmessig enn jeg hadde turt å ta steget ut i tidligere. Kvelden var over. Klarte du å synge den Ida? Vet du, det gjorde jeg faktisk. Ja, jeg klarte den låta der. Men; jeg sang feil på flere andre låter. En låt sprakk stemmen min på, og en låt skulle jeg synge noen lyse toner, så kom det plutselig ikke noe lyd ut.

Det som var annerledes da jeg dro hjem den kvelden var at de tingene jeg ikke hadde fått til fikk ikke noe fokus. Det eneste jeg satt igjen med var følelsen av at Gud var stolt av meg. Han så ikke de tingene jeg hadde bommet på, Han så det at jeg hadde prøvd på noe nytt, som krevde litt mer av meg.

"Han grunnfestet fjellene med sin kraft, 
omspent med velde"..

..står det i salme 65:7. Jeg hadde i tiden før leste dette og hengt meg litt opp i det, uten å skjønne det helt. Men det var den følelsen jeg satt med. Hjertet mitt var omspent med velde. Det som vanligvis ville trengt seg på for å ødelegge traff ikke, fordi hjertet mitt var omspent. Det eneste som traff meg var; du prøvde på noe nytt Ida - det er det jeg ser!

Den følelsen der har jeg en bønn om at du også skal få oppleve, og at jeg selv skal få oppleve fremover; uavhengig av om jeg føler jeg feiler eller ikke. Du klarte det jo Ida - da er det ikke rart du følte det! Ja, jeg klarte det den gangen der. Men jeg lover det motsatte har skjedd mange ganger også. Noen ganger prøver vi på noe nytt, og klarer det ikke. Noen ganger prøver vi på noe nytt, og klarer det. Men Gud er ikke ut etter å peke på det vi da kanskje gjorde feil, eller ikke følte vi klarte. Det er ikke verdt fokus! Jeg tror at neste gang fokuset mitt beveger seg over på de tingene jeg ikke fikk til, kan jeg si takk Gud at du omspender hjertet mitt med velde, og at du ikke ser etter feil - og vite at det er sant! Det er ikke alltid lett å tro at det er sant hvis du ikke har opplevd det selv, men tro på meg - det er sant! Be om at du skal få oppleve det.


Nå snakket jeg om når vi leder lovsang, men det kan handle om andre ting i livet også. Det kan handle om at du bestemte deg for å bruke 10 min med Gud før du dro på jobb om morgenen, men ikke rakk det. Det kan handle om at du skulle velsigne noen rundt deg, men glemte det. Det kan hende du skulle fortelle sannheten, men klarte det ikke.  

Den Gud vil tilber er ikke ute etter å gi deg dårlig samvittighet, 
eller peke på det du føler som feil. Han er ute etter å vise deg at 
Han ser hjertet ditt bak, og det at du prøvde. 
Selvfølgelig, Han har lyst til at du skal få det til. 
Da sier Han heller; 

Prøv en gang til! Ikke la det stoppe deg!
Jeg er stolt av deg!3 kommentarer:

Spirea sa...

Nydelig, dette rørte meg til tårer. jeg er nemlig som deg, og noe av det negative i mitt liv er dessverre ofte det jeg blir sittende å foksere på, fremfor alt det som er så bra - og som Gud bruker meg til. Takk, skal du ha. Og så fin opplevelse du hadde - med Gud og overfor deg selv. Herlig. Vær stolt over at du våget og over at du er en Kongsdatter. Gud velsigne skjønne, skjønne deg. God klem fra meg :)

Bibbi sa...

Nydelig. Rett og slett.

Anonym sa...

Veldig bra og oppmuntrene å lese! Godt at du deler det :)