tirsdag 6. mars 2012

Ukens lovsang: Jeg vil gi Deg o Herre min lovsang

Jeg vil gi Deg o Herre min lovsang

Jeg vil gi Deg o Herre min lovsang
Jeg vil takke Deg med mine ord
For Din nåde som er uten grenser
Og for godhet og kjærlighet stor

Jeg vil gjøre mitt liv til en lovsang til Deg
La hver tone en hyllest til Deg være
Og i dager med glede og dager med sorg
Vil jeg leve hver dag til Din ære

Ingen annen er verdig den sangen
Bare Du Herre eier min sang
Og i himlen skal lovsangen lyde
Til Din ære en evighet lang

Og om sangen i blant skulle stilne
Og forstyrres av uro og strid
Herre åpne på nytt mine øyne
Så jeg ser at hos Deg er min fred

Dette er en lovsang som de siste årene har betydd veldig mye for meg, og blitt en ordentlig hjertesang. Den har blitt nevnt her på bloggen mange ganger, men aldri blitt skrevet om som ”Ukens lovsang”. Kan hende det blir litt repetisjon av noe jeg har sagt før, men skal uansett igjen utdype noen ting ved den.

La hver tone en hyllest til Deg være.. En sang består av mange toner, som blir til en melodi. Livet mitt og ditt består av mange små hendelser, som til sammen utgjør helheten. Jeg har et ønske og en bønn om at ikke bare noen enkelt deler av livet mitt skal være en hyllest til Gud, men alt jeg gjør. Ikke bare en tone her, og en tone der, når det passer meg best, og jeg ikke vil bestemme selv. Hver tone. Da blir melodien finest, den blir akkurat sånn den skal være, og den får en helhet som ikke kan erstattes av noe annet.

Og i himlen skal lovsangen lyde til Din ære en evighet lang! Visste du det? At i himmelen lovsynges det hele tiden? Og det skal vi få være med på. Noen ganger kan jeg stå i lovsang og virkelig kjenne på Guds nærvær. Det er noe av de beste jeg vet. Tenk at i det nærværet skal vi få bo en evighet lang. En evighet lang.

Herre åpne på nytt mine øyne, så jeg ser at hos Deg er min fred.. På nytt. Vi opplever alle ting der vi må ta valg og bestemmelser, og der vi lærer ting om oss selv, de rundt oss, og Gud. Noen ganger kan vi være veldig sikre på noe, vite at det Gud har sagt stemmer. Men så kommer det noe som gjør at vi ikke helt klarer å se det likevel. I de situasjonene – be om at Gud skal åpne øynene dine på nytt! Det er ikke noe nederlag å trenge det, det betyr bare at du vet at Gud har sagt noe annet, og du viser at du trenger Han.

Og i dager med glede og dager med sorg..for det opplever vi alle. Dager som er enkle, og dager som er utfordrende. I dager som er enkle – ikke glem Gud. Selv om du kanskje ikke går med den følelsen av at du trenger Han på sammen måte. Velg å ære Han i, og med, tingene du gjør. Velg å takke Han og ære Han for alle velsignelsene rundt deg. Og dagene som er litt mer utfordrende – ikke la det stoppe deg. Ikke la det få deg til å tro at Gud ikke er verdt æren din og fokuset ditt. Tvert imot! Velg å løfte blikket bort fra utfordringene, og opp på Gud. Han er mer verdt fokuset og æren din enn det som stiller seg i veien som en liten hindring du må komme over og forbi. Uansett..

..vil jeg leve hver dag til Din ære!


Lydklipp har jeg ikke som jeg kan linke til, men kan nevne at dette er en av låtene på Ungfila sin nye EP som har release 16. mars. Les mer om det HER.


1 kommentar:

Madikken sa...

I nattes stormfulle timer jeg sender deg en stor klem.
Håper du i denne time sover godt
klem