onsdag 21. mars 2012

Ukens lovsang: Han er den høyeste

Han er den høyeste

Han er den høyeste Jesus er Konge og Gud
Jeg vil prise Ham
Han er den høyeste Jesus er Konge og Gud
Jeg vil prise Ham

Konge og Gud
Hans ord skal for evig stå fast
Himmel og jord
Kom lovsyng Hans hellige navn
Han er den høyeste Jesus er Konge og Gud

Det er ikke lenge siden jeg hørte denne for første gang, selv om det er en gammel låt. Men vi har brukt den mye i Ungfila i det siste, og den gjør noe med meg.

Han er den høyeste Jesus er Konge og Gud! Dette er noe jeg vet, jeg har hørt det siden jeg var liten. Men det å vite det, og det å oppleve det som en sannhet kan være to forskjellige ting. Når vi gang på gang synger det i denne lovsangen kan det gå opp for meg stykkevis. Plutselig skjønner jeg litt mer av hva det betyr, og hva det kan bety for det livet jeg lever og alt jeg står midt oppi. Den høyeste, Konge og Gud!

Hans ord skal for evig stå fast. Noe jeg har hatt mange opplevelser rundt de siste mnd, og virkelig fått erfare viktigheten av, er det at Guds ord står fast. Livet svinger, og følelsene svinger. Dette har jeg vært klar over lenge, og jeg har lenge også bestemt meg for det at endrer ikke den Gud er, og at det ikke skal hindre meg i å lovsynge. Men jeg har fått oppleve viktigheten av Guds ord. Guds ord. Det han sier i Bibelen, de sannhetene Han viser, det Han sier til meg gjennom andre. De tingene står fast, og det er en større kraft i å proklamere det ut enn vi tror. De er det ingen som kan røve fra meg, og vi skal ikke la løgner få dekke over det. Hans ord skal for evig stå fast!

Himmel og jord.. Hver gang vi synger dette blir jeg minnet på det at vi lovsynger sammen med alle englene i himmelen. Vi lovsynger ikke alene, kun i vår menighet. Vi lovsynger sammen med alle de andre menneskene på jorden som velger å ære Gud i det de står i, samtidig som vi lovsynger sammen med himmelen. Og jeg synes det er helt fantastisk! Det er noe majestetisk og stort ved det.

Himmel og jord - kom lovsyng Hans hellige navn!
2 kommentarer:

Christina sa...

Denne sangen er nydelig! Vet du om den finnes på nett ett sted? Eller om noen som synger den? :)

Super blogg!!

A worshipping heart sa...

Enig - den er helt fantastisk! Den er utgitt på den nyeste plata til Anders Skarpsno, "Ny tid". Vet den hvertfall kan kjøpes på itunes og bokogmedia.no :)

Tusen takk, ha en god uke :)

Klem, Ida