lørdag 24. mars 2012

Gud kommer ikke med pekefingeren..

Som jeg nevnte kommer jeg fremover til å skrive noen innlegg der jeg utdyper litt mer hvem Gud er, da hvem den Gud vi faktisk tilber er, og hva det da betyr for oss?

Gud er en pappa som ikke fordømmer..

Er det noe du har hørt, men ikke klarer helt å gjøre reelt for deg, eller tror du på det? Vi som mennesker gjør ofte ting som kanskje ikke er det beste for oss. Vi har fått evnen til å ta valg selv, og noen valg er vanskeligere enn andre. Hvis du da tar et valg som du kanskje både før og etterpå tenker at "dette er ikke den riktige tingen å gjøre" - lar du det hindre deg i å lovsynge? Det som ofte skjer er at vi fordømmer oss selv. Vi hakker og hakker på oss selv for det ene valget vi tok, som gjør at vi ikke anser oss selv som bra nok. Gud fordømmer ikke.

"Derfor er det da er ingen fordømmelse
for dem som er i Kristus Jesus,
de som ikke vandrer etter syndens natur,
men etter ånden."
Rom 8:1

Hva sier det om Gud?
Han synes ikke de tingene er verdig fokuset vårt. Selvfølgelig, om du lever et liv der veien du går kanskje ikke er den beste for deg, så ønsker Gud å rettlede deg og gi deg råd på veien. Han ønsker ikke at vi skal "vandre etter syndens natur, men etter ånden". Dvs å la Han rettlede oss. Men om du viser at det er noe du angrer på, og ber om tilgivelse - så glemmer Han det. Han holder ikke fast ved det, men sier enkelt og greit "det er ingen fordømmelse for den som er i meg". Se for deg dette: jeg tar et valg som min pappa ser fra en annen synsvinkel, og ser kanskje ikke er det beste for meg. Etter litt skjønner jeg selv også at jeg burde valgt annerledes, og føler meg litt dum. Hvis jeg drar til pappa og sier "jeg tok feil, kan du vise meg hva jeg burde gjort" eller "jeg tok feil, jeg er glad i deg.." Hva tror du pappa'n min hadde svart da? Hadde han gitt meg en kald skulder? Nei. Det kan jeg love deg at han ikke hadde gjort. Det samme ville ikke Gud gjort, eller kommer Han noen gang til å gjøre.

Hva betyr det for oss når vi lovsynger?
Det betyr at om det er tanker om noe vi har gjort som sier at "du kan ikke lovsynge siden du gjorde det" som hindrer oss i å komme fremfor Gud og løfte blikket og æren mot Han, så kan vi si "det er ingen fordømmelse for den som er i Kristus". Det betyr at vi frimodige kan komme fremfor Gud å si at "jeg burde valgt annerledes, men ønsker likevel å rette blikket mitt mot Deg og ære Deg".

Jeg vet at dette kan være vanskelig, fordi noen ganger tar vi kanskje det samme valget flere ganger på rad, og tenker at "nå burde jeg da ha lært.." Det er ikke sånn at det bibelverset går ut på dato, Guds ord står fast. Om om du gang på gang føler at du burde valgt annerledes, så blir aldri Gud lei av å vise deg veien Han har for deg. Han blir aldri lei av å si "prøv en gang til, jeg går foran deg".

Den Gud du tilber fordømmer ikke,
og det betyr at du med stor frimodighet kan lovsynge Han,
 på tross av alt.
Er det vanskelig? Neste gang du lovsynger, si

"Takk Gud for at du ikke fordømmer meg,
og jeg kan frimodig komme fremfor Deg
og ære Deg med alt jeg er og har akkurat nå"
1 kommentar:

Spirea sa...

Hei på deg! :) Så flott innlegg - som alltid. Du forklarer tingene på en utrolig jordnær og enkel måte, som jeg setter stor pris på. Herlig med en påminnelse om at Gud ikke fordømmer oss. Fordømmelsen kommer nok dessverre fra oss mennesker i mellom...Å lovsynge og vite og holde fast på at det ikke er noen fordømmelse, det er det beste, det - herlig rett og slett! :) Takk igjen for alt du deler!
Ps. Noe så irriterende, jeg har deg i bloggrullen min, men jeg får ikke oppdateringer der. Veldig kjedelig, jeg må selv da huske på å poppe innom her..ikke at det er så vanskelig altså, jeg er jo ofte innom, men syns bare det er litt dumt...
Håper du får en skjønn søndag i dag! :)) klem