torsdag 1. mars 2012

Et hjerte fylt av drømmer

Vet du hvor stor kraft som ligger i drømmene dine, og i det å løfte blikket mot de? For litt siden fikk jeg en gave av ei god venninne, som virkelig var og er en velsignelse. En stor boks med teksten ”Cookies and dreams” på, som nå står fint på kjøkkenbenken min. Oppi var det hjemmelagde kjeks, og blant kjeksene lå det små lapper med ting hun vet jeg drømmer om. På en lapp i gaven hadde hun skrevet

”Take care of your dreams –
they are given from God to be your
best defense and biggest strength”

Jeg tror Gud har plantet drømmer og visjoner i oss alle, og jeg tror også du vet hva som er plantet i deg. Vet du hvor drømmene er plantet?

I hjertet ditt.

Noen ganger kan jeg bli veldig i tvil på om det jeg gjør er det Gud har kalt meg til. Tvilen kommer gjennom tanker. Tanker om at jeg ikke er bra nok, tanker om at andre gjør det bedre enn meg, tanker om at jeg ikke har nok å komme med. Noen ganger har de tankene blitt litt for kraftige, og jeg har vurdert å trekke meg unna det jeg gjør. I de situasjonene er det noe i meg, i hjertet mitt, som skriker i mot. Det er en lengsel og lidenskap etter å fortsette, fordi at det er drømmer som Gud har plantet der.

”Bevar ditt hjerte fremfor alt du bevarer,
for livet utgår fra det”
Ords 4:23

Dette bibelverset har jeg lest flere ganger, men den siste tiden har det plutselig fått enda en betydning. Midt i de dagene som er utfordrende, der tankene prøver å sette en stopper for det som Gud har lagt i hjertet mitt, der er det viktig å bevare det Gud har lagt der. De drømmene og visjonene som gir liv. Velge å løfte blikket mot det, og ikke tvile på det som jeg vet er noe som gjør at jeg går fremover og videre i det livet Gud gir.Denne pynter opp stuegulvet mitt. (Takk til Ann Cecilie for tipset gjennom de fine bildene du tar!) Den er helt enkelt fylt med små lapper der jeg har skrevet ned de drømmene som ligger i hjertet mitt. Jeg gleder meg til å kunne se på lappene om en stund, og se hvordan jeg gjennom de små dagligdagse stegene kommer nærmere, og til å fylle den med enda flere lapper.

”Take care of your dreams –
they are given from God to be your
best defense and biggest strength”Ingen kommentarer: