tirsdag 10. januar 2012

Ukens lovsang: Inn i Din nærhetGår inn i Din nærhet nå med lovsang i min munn
Ved Din nåde kan jeg frimodig gå
Inn på hellig grunn

Kneler for Din fot i ærefrykt for Deg
Og min lovsang vil Du ta imot
Jesus jeg priser Deg

Du er Konge kronet med verdighet
Ditt ansikt lyser som solen
Dine øyne stråler av kjærlighet
Der du sitter på tronestolen

Jesus, Jesus
Jeg ærer og priser Deg nå

Denne låta har noe ved seg. Noe av Guds storhet kommer frem, selv om den er vanskelig å skulle beskrive eller sette ord på. Jeg synes de klarer det fint her, og når jeg synger den gjør den at jeg skjønner mer av storheten i det å lovsynge og det å komme inn i Guds nærvær

Går inn i Din nærhet nå.. Det å starte en lovsang med å si dette gjør noe med bevisstheten vår rundt hva vi faktisk gjør. Når vi lovsynger får vi komme inn i Guds nærvær, fremfor Hans trone. Noen ganger tror jeg vi glemmer det litt, fordi vi er så vant med å lovsynge, at det er en del av f.eks et møte. Husk på at du får ta steget inn i Guds nærhet!

Ved Din nåde.. Her minnes vi på at det er ikke noe vi kan gjøre, eller ikke gjøre, som gjør oss mer verdige å lovsynge. Det er ved Guds nåde. Guds nåde som er uendelig, og kanskje litt vanskelig å forstå. Kanskje vanskelig å godta, fordi det virker så fjernt? Ved Guds nåde kan vi..frimodig gå inn på hellig grunn!

I ærefrykt for Deg..  Ærefrykt er ikke et skummelt ord, men et ord som sier mer om måten vi kommer fremfor Gud på. Jeg har noen ganger opplevd at det er det eneste ordet som klarer å beskrive den tanken og følelsen jeg har, er nettopp dette ordet. Ærefrykt!

Konge kronet med verdig! Gud er konge. Kongenes konge hører vi fra vi er små. Jeg liker måten vi her synger at han er kronet med verdighet. Det er også med på å få frem noe av storheten.

Dine øyne stråler av kjærlighet.. Helt fra første gang jeg hørte denne låta, som er ganske mange år siden, så har akkurat denne setningen betydd noe spesielt. Den har gjort at jeg har løftet blikket mitt, og sett for meg noen øyne som stråler av kjærlighet når jeg velger å lovsynge Gud, og mitt hjerte møter Hans. Se for deg de øynene som stråler av kjærlighet til deg, så vil det gjøre noe med deg!

Jeg følte ord ble fattige da jeg skulle prøve å beskrive det jeg synes denne låta uttrykker. Men det er ikke alt ord skal kunne beskrive, og det er helt greit. Hør på den, og og la Gud få vise deg enda mer av den Han er!Denne låta har jeg dessverre ikke blekke på


Ingen kommentarer: