torsdag 5. januar 2012

Takkesang

"Den som ofrer takkesang, ærer Meg.."

..står det i salme 50:23. Jeg skrev for en stund siden et innlegg om takknemlighet, og kraften i det å løfte blikket mot det vi har å være takknemlige for i stede for å gi fokus til utfordringene. I dag vil jeg ta det litt videre til det vi leser i denne salmen.


Lovsang handler om å ære Gud med livene våre, det vi er og gjør. Har du hørt meg si det før? Det å synge sanger, eller la livene våre synge en sang, der vi fokuserer på å takke Gud - det er en måte å ære Han på. La oss si at jeg blir velsignet med å få noe jeg virkelig trenger av en person. Jeg kan velge å si takk til den personen (noe jeg selvfølgelig gjør.) Jeg velger også å si takk til Gud, fordi jeg tror Han er en pappa som ønsker å gi oss gode gaver, og han ser hva vi trenger. Ved at jeg sier takk til Han gir jeg Han ære for det. Henger du med?


Livene våre i lovsang handler ikke bare om å gi Gud det vi har, og å si "jeg ærer Deg Gud". Det handler også om å se Gud i alle de tingene rundt oss vi har å være takknemlige for. Og ved å gjøre det, og å takke Han for det, ærer vi Han.


Se rundt deg i dag, hva du har å være takknemlig for, og takk Gud for det. Ikke sett noen krav til at det trenger å være veldig stort, begynn å takk Gud for de små, helt hverdagslige, enkle tingene. Så vil du gjennom det se mer og mer av Gud i livet ditt, og du vil oppleve det at du tar det å ære Han et steg videre.

"Den som ofrer takkesang, ærer Meg"

1 kommentar:

Tora sa...

Hei Ida!

utrolig inspirerende å lese bologgen din! så du hadde gått idrett, friluftsliv og helse i oslo, idrettshøyskolen ?, hvordan var studie, miljøet? tenker litt på samme skjønner du..
Gud velsigne deg!
Vennlig hilsen Tora