tirsdag 3. januar 2012

Ukens lovsang: Alt for Jesu fot jeg legger

Alt for Jesu fot jeg legger
Hallgeir Greger

Alt for Jesu fot jeg legger
Alt hva jeg her kaller mitt
Jeg vil elske, jeg vil tro Ham
Følge Ham for hvert et skritt

Jeg vil gi Deg alt
Jeg vil gi Deg alt
Du skal råde, kjære frelser
Jeg vil gi Deg alt

Alt for Jesu fot jeg legger
Gjør meg Frelser helt til Din
La meg høre Åndens stemme
La meg kjenne Du er min

Alt for Jesu fot jeg legger
Ja, jeg gir meg selv til Deg
Fyll meg med Din kraft og nåde
Med Din fred velsign Du meg


Alt hva jeg her kaller mitt.. Noen ganger tror jeg vi må passe på å ikke dele alle tingene livet vårt består av helt fra hverandre. Vi har noen ting vi gjør som vi tenker at "dette er Gud en stor del av, dette gjør jeg for han." Så har vi andre ting vi kanskje tenker at "dette er min greie, dette er noe jeg styrer alene, Gud trenger ikke ha en så stor del i dette". Det kan være hverdagslige ting, som f.eks jobb? Eller skole? Eller økonomien vår? Jeg tror det er en stor velsignelse i det å ikke holde noen ting for oss selv. Være ett med Gud i alt vi gjør, og la Han ta del i alt som vi kanskje kaller vårt!

Jeg vil elske, tro, og følge.. Jeg vil. Jeg tenker ofte at dette er ting jeg vil gjøre, men det betyr ikke at det er like enkelt. Det er ikke alltid like enkelt å tro at Gud har full kontroll. Det er ikke alltid like enkelt å følge det Han sier hvis det ikke passer helt med mine forestillinger eller planer. Da handler det om å bestemme seg, og si at jeg vil, selv om følelsene tilsier noe annet. Sier du jeg vil skaper det noe i deg, og tro det eller ei: det blir enklere.

La meg høre Åndens stemme.. Vi er omringet av ting som prøver å ta både oppmerksomheten og fokuset vårt! Over alt er det ting som sniker seg inn i tankene, og ofte ting som gjør det vanskeligere å høre det Gud mange ganger prøver å si. Det handler mye om en besvisstgjøring fra min side, og et valg om hva jeg fyller meg med. Jeg har en bønn om at jeg skal klare å høre Åndens stemme enda bedre, for jeg tror Gud har mye bra å si!

Det som går igjen i denne låta, og som kan virke enkelt å si, er de 5 små ordene jeg vil gi Deg alt. Er det utfordrende å si det synes du? Det synes jeg! For alt betyr faktisk alt. Det betyr bekymringer, gleder, planer, økonomi, valg..you name it. Og det er utfordrende å skulle gi alt fra seg. Jeg har mange ganger tenkt at "ja, jeg gir Gud alt". Men når jeg har tenkt litt mer på det har jeg innsett at gjør faktisk ikke det på den måten jeg skulle ønske det. Jeg har mange skritt igjen å gå der selv, og jeg er fullt klar over det. Her er det også en del valg jeg må ta, innenfor bevisstgjøring. Det jeg vet er at jeg tar det skritt for skritt. Noen ganger kan jeg få en tanke om at jeg kan ikke synge denne sangen hvis jeg faktisk ikke klarer å gi Gud alt. Det tror jeg ikke stemmer. Jeg tror at jeg kan synge det med en lengsel og et ønske om å klare å gi Gud alt, og synge det som en bevisstgjøring for meg selv. Jeg vet også at Gud ser til hjertene våre, og da til den lengslen og ønsket om å klare det. Ta noen enkle valg på det daglig, så vil det vokse seg sterkere i deg. Du vil se at du klarer å legge en større og større del av livet ditt i Guds hender.

Jeg vil gi Deg alt!


Jeg har dessverre ikke blekke på denne låta2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var eein ærleg og fin betraktning over denne songen.

Terje Morsund Koløen

A worshipping heart sa...

Tusen takk Terje!
Ønsker deg en fin 1. søndag i advent :)