tirsdag 20. desember 2011

Ukens lovsang: Mitt hjerte alltid vanker


Mitt hjerte alltid vanker i Jesu føderom
Der samles mine tanker som i sin hovedsum
Der er min lengsel hjemme, der har min tro sin skatt
Jeg kan deg aldri glemme, velsignet julenatt

En spurv har dog sitt rede og sikre hvilebo
En svale må ei bede om nattely og ro
En løve vet sin hule hvor den kan hvile få
Skal da min Gud seg skjule i andres stall og strå

Akk, om jeg opp vil lukke, mitt hjerte og mitt sinn
Og full av lengsel sukke, kom Jesus dog her inn
Det er ei fremmed bolig, Du har jo selv den kjøpt
Så skal jeg blive trolig, her i mitt hjerte svøpt

Jeg gjerne palmegrene, vil om din krybbe strø
For deg, for deg alene jeg leve vil og dø
Kom la min sjel deg finne sin rette gledesstund
At du ble født her inne i hjertets dype grunn

Lydklippet jeg har lagt ved (du finner det ved å trykke på tittelen) på denne låta er uten vokal. Men jeg valgte det likevel fordi jeg synes denne jenta spiller helt fantastisk! Hun har en evne til å formidle masse følelser gjennom instrumentet sitt, og det rører ved noe i dypet, selv om det er uten ord. Jeg har ikke skrevet så mye om teksten. Ja, teksten er bra, men jeg vil også du skal fokusere litt på hva Gud formidler gjennom musikken her. Les teksten, sett på klippet, og kos deg!

En svale må ei bede om nattely og ro.. Dette er noe vi alle sammen trenger å bli minnet på av og til tror jeg. Det handler om det å stole på at Gud har kontroll, også når det kommer til økonomien vår. Jeg har mange skritt igjen å gå der selv, men jeg tror det er noe som er viktig. Skal ikke si så mye mer, enn: prøv å la denne linja trenge dypere inn i deg, og bli til noe som jobber i deg. Hvor mye mere verdt er ikke vi enn fuglene..og de trenger ikke streve, Gud har omsorg for de. De trenger ikke be for å  ha en plass å sove.. 

Akk, om jeg opp vil lukke, mitt hjerte og mitt sinn.. Jeg liker måten det her snakkes om både hjerte og sinn. Vi trenger begge deler. Vi trenger å åpne hjerte vårt, og la Gud slippe til i det aller innerst, men vi trenger også å la han slippe til i tankene våre.

Det er ei fremmed bolig, Du har jo selv den kjøpt.. Mange ganger kan vi være redde for å la Gud slippe til, fordi vi ikke føler oss verdige. Vi tror at vi har gjort noe som gjør at Gud ikke vil flytte inn. Men da glemmer vi at det vi er - er ikke fremmed for Gud. Han har både skapt og kjøpt oss, og blir ikke overrasket. Og alt møtes med kjærlighet og nåde!


Ønsker du blekke på låta kan du følge denne linken

Ingen kommentarer: