mandag 12. desember 2011

Ukens lovsang: Jesus, take the wheel

Carrie Underwood

She was driving last Friday on her way to Cincinnati
On a snow white Christmas Eve
Going home to see her Mama and her Daddy with the baby in the backseat
Fifty miles to go and she was running low on faith and gasoline
It'd been a long hard year
She had a lot on her mind and she didn't pay attention
she was going way too fast
Before she knew it she was spinning on a thin black sheet of glass
She saw both their lives flash before her eyes
She didn't even have time to cry
She was sooo scared
She threw her hands up in the air


Jesus take the wheel
Take it from my hands
Cause I can't do this on my own
I'm letting go
So give me one more chance
Save me from this road I'm on
Jesus take the wheel


 
It was still getting colder when she made it to the shoulder
And the car came to a stop
She cried when she saw that baby in the backseat sleeping like a rock
And for the first time in a long time
She bowed her head to pray
She said I'm sorry for the way
I've been living my life
I know I've got to change
So from now on tonight


Om denne går under kategorien julesang er jeg litt usikker på, men jeg valgte likevel å skrive om den. Jeg tror grunnen til at jeg tenker på den som en julesang er at første gang jeg hørte den var i juletider, og hun synger om en hendelse som skjedde i julen. Den handler ikke om det som er grunnen for at vi feirer jul, men heller hvordan livene våre ofte leves, og hvordan det kan skje uventede ting hele veien. Kos deg med en nydelig låt!

She had a lot on her mind and she didn't pay attention.. Noe som gjelder alle mennesker, er at vi har mye å tenke på til tider. Det varierer hva det er som opptar tankene våre, men jeg tror alle har sine ting som oppleves som både bekymringer og gleder. Kanskje spesielt på denne tiden av året? Men når vi har så mye å tenke på..ser vi alt som skjer rundt oss da? Ser vi alle gledene og velsignelsene? Ser vi utfordringene som prøver å snike seg inn? Ser vi de tingene som kan gjøre at vi snubler og kanskje faller? Når vi har så mye å tenke på tror jeg ikke vi klarer å ha fokus der det lønner seg å ha det..

She didn't even have time to cry.. Å gråte er personlig. Noen gråter lettere enn andre, men jeg vet for min del at når jeg gråter så er jeg sårbar. Lever vi så travle liv at vi ikke har id til å være sårbare? Jeg er ikke en person som gråter veldig ofte, men jeg vet at de gangene jeg faktisk gjør det, så er det en grunn til det. Og da trenger jeg å gråte for å finne ut av det, og komme videre. Jeg sier ikke at vi skal gå rundt og gråte til alle døgnets tider, men jeg tror vi må passe oss så vi ikke blir så opptatte at vi ikke tillater oss selv å være sårbare.

Cause I can't do this on my own! Jeg tror ikke det var meningen at vi skulle klare å leve livet alene. Og jeg tror vi trenger å innrømme det. Vi må våge å si at vi ikke klarer det, og våge å være svake. Vi må våge å si til Gud at "nå må du ta styringa, for dette klarer jeg ikke alene.."

Save me from this road I'm on.. Gud har en vei for oss. Han har planlagt en vei for oss, og jeg tror det er den beste vi kan gå. Noen ganger tar vi alle valg som kanskje fører oss bort fra akkurat den veien, og inn på en annen. Betyr det at det er for seint? Nei. Gud kan føre oss inn på riktig vei igjen. Enda en gang; det handler om at vi må innrømme det, og si til Gud at vi trenger Han.

And for the first time in a long time, she bowed her head to pray.. Føler du noen ganger at du ikke kan si disse tingene til Gud, fordi at det er litt lenge siden du har snakka med han? Ikke la det hindre deg! Uansett om det er første gang på lenge, eller om du gjorde det i går - Gud er like klar for å høre på deg. Og han hører like nøye og kjærlig på det du vil si uavhengig av når dere snakket sammen sist!

Mye av det denne sangen handler om er å innrømme det, og si høyt, at du trenger Gud. Si høyt at han skal ta styringen, fordi du ikke klarer det selv. Og det er det ikke noe galt i! Igjen; jeg tror ikke vi er skapt til å klare å leve livet alene!

Jesus take the wheel!

Ønsker du blekke på låta kan du følge denne linkenIngen kommentarer: