tirsdag 27. desember 2011

Blås støvet av drømmene..

Har du merket hvor fort det er at hverdagens gleder og bekymringer kan ta alt av fokuset vårt? Bekymringer og utfordringer kanskje aller mest? Fare for at jeg gjentar meg selv nå, men jeg har igjen lyst til å utfordre deg på det med drømmer. For nesten 1 år siden, mer nøyaktig dagen før nyttårsaften i fjor, kastet jeg ut en liten utfordring. Noen av dere har lest bloggen min lenge, og husker det kanskje? 


Jeg vet ikke hvor mange av dere som tok den utfordringen, og skrev ned en drøm eller to. Men utfordringen drar jeg frem igjen nå, uavhengig av hvem som tok den. Hvorfor det? Vi lever alle et liv der det dukker opp ting som prøver å ta blikket bort fra det Gud har for oss, og de tankene han har, som er høyere en vi kan forstå "..og mine tanker er høyt over deres tanker" Jes 55:9.


Jeg tror drømmer er viktigere enn vi selv ser, og jeg tror det er noe som er med og drar oss fremover. For min egen del vet jeg at det er ikke drømmen i seg selv som er det viktige for meg, det er måten Gud møter meg, og møter andre, gjennom de drømmene jeg har. Det kan være alt fra drømmer innenfor lovsang, til drømmer innenfor yrke. Jeg tror også at vi skal våge å drømme langt forbi det vi selv ser er mulig. Fordi at "vi forstår stykkevis og taler profetisk stykkevis.." 1. Kor 13:9. Jeg har selv sett at drømmer som jeg bare har ledd av plutselig er levende. Jeg står i ting jeg tidligere ikke så som mulig i det hele tatt. Jeg vet jeg har skrevet dette før, men det er fortsatt like sant. Og det er ikke noe som kun har skjedd en gang, det fortsetter å skje..hvis jeg tillater det.


..hvis jeg tillater det. Som jeg skrev; vi møter på utfordringer som kan ta fokus, tanker og blikk bort fra de drømmene vi egentlig ser en veldig glede i. De siste mnd som jeg har bodd i London har det vokst frem nye drømmer i meg. Jeg aner ikke hvordan de kommer til å se ut, eller når de skal skje. Men jeg tror det er noe jeg skal holde fast i. Samtidig som jeg har alle disse drømmene møter jeg, som alle andre, utfordringer som er vanskelige å takle. Jeg får slag i ansiktet (det føles hvertfall sånn) som tar mer fokus enn de fortjener, og prøver å sette meg ut av spill. Jeg klarer ikke alltid takle de på den måten jeg gjerne ønsker. Men når utfordringene kommer må vi jobbe med de, og takle de på den måten vi trenger - for å komme videre. Noe de utfordringene kan gjøre, er å legge et lag med støv over drømmene mine. De påvirker om jeg våger å drømme, og de får mer fokus enn drømmene. Jeg mener fortsatt det jeg sa; utfordringene må takles og jobbes med. Men; jeg tror det er en kraft i det å klare å se på drømmene midt i alt! Hvis vi løfter blikket mot Gud, eller mot drømmene - løfter vi blikket mot sannheter og håp! Jeg sier ikke at det er lett, og det går kanskje i noen minutter av gangen. Men ikke la utfordringene få sette deg ut av spill! Jeg merker at når jeg fokuserer på de tingene Gud har for meg bringer det liv. For det Gud legger ned i oss, og det Gud bringer, det er fylt av liv!


Det er noen dager igjen av 2011, før vi går inn i et nytt år. Før det, sett av noen minutter til å tenke over drømmene dine. Kanskje du nå lever noen av de drømmene du skrev i fjor, eller kanskje du har tatt noen nye steg mot de. Kanskje de trenger å blåse støv av de - fordi utfordringer har tatt for mye fokus? Du vet selv hva som gjelder for deg - men gjør det! Midt i det jeg står i må jeg velge å løfte blikket mot drømmene, for da får ikke utfordringene alt fokuset. Det er viktig å fortsette å drømme, men før vi går videre..


..blås støv av det du en gang har drømt om, 
og fortsatt drømmer om! 
Ikke la det svinne henn. Start med at du velger å la Gud i drømmene dine få mer fokus enn utfordringene. Gud som bringer håp, sannheter og liv!

Ingen kommentarer: